O nouă biserică în Târgu Cărbuneşti

Credincioşii oraşului Târgu Cărbuneşti vor avea, începând din toamna anului viitor, o nouă biserică. Construcţia lăcaşului de cult a fost finalizată, iar în momentul de faţă se lucrează la pictura interioară. La realizarea acestei biserici au contribuit atât primăria, cât şi enoriaşii. Preotul paroh spune că noua biserică vine în sprijinul a sute de credincioşi care în momentul de faţă sunt nevoiţi să urce un deal pentru a putea participa la slujbe.

Biserica, ce va purta hramul Sf. Antim Ivireanul, va fi sfinţită în toamna anului viitor. Aceasta este al patrulea lăcaş de cult din Târgu Cărbuneşti. Preotul paroh spune că realizarea unei noi bisericii era foarte necesară întrucât foarte mulţi credincioşi parcurg distanţe mari pentru a putea participa la slujbe. „În momentul de faţă, în Târgu Cărbuneşti există trei lăcaşuri de cult: Catedrala oraşului, Biserica Mănăstirii şi Biserica Spitalului. Construirea unei noi biserici în centrul cultural al oraşului era foarte necesară, mai ales pentru locuitorii de la blocuri cărora le este foarte greu să urce dealul pentru a participa la slujbe. În acest fel, se va realiza o apropiere a bisericii de oameni, mai ales că celelalte două au regim special. Deja foarte mulţi credincioşi întreabă când va fi gata această biserică. Sperăm că pictura interioară va fi gata până la Paşti. Estimăm că sfinţirea acesteia se va face în toamna anului viitor”, a declarat Sorin Ioan Bora, preotul paroh.

Primarul Mazilu, alături de enoriaşi

Noua biserică din centrul oraşului Târgu Cărbuneşti a fost ridicată cu sprijinul primăriei şi al enoriaşilor. „Pentru realizarea acestei bisericii, ne-au ajutat foarte mult atât domnul primar, cât şi enoriaşii prin donaţiile lor. Construcţia lăcaşului de cult a depăşit suma de 1,7 miliarde de lei vechi, iar pictura costă în jur de 1,5 miliarde de lei vechi”, a precizat preotul Sorin Ioan Bora. Pe timp de criză, primarul Mihai Mazilu a reuşit să găsească fonduri pentru noul lăcaş de cult. „Ultima dată am alocat pentru pictarea interioară a bisericii suma de 500 de milioane de lei vechi din bugetul local. A fost cheltuială în plus, dar am dat-o cu dragă inimă pentru că fiecare dintre noi are credinţa în suflet. Locuitorii oraşului Târgu Cărbuneşti au nevoie de această biserică şi sperăm să o finalizăm pe parcursul anului viitor”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: