Care este comuna cu un singur asistat social

Greu de crezut, dar există localităţi unde nu se cheltuiesc prea mulţi bani din bugetul statului pentru persoanele nevoiaşe. Este şi situaţia comunei Turcineşti, acolo unde există un singur asistat social, cel puţin asta spune primarul localităţii, Vasile Gogălniceanu, care precizează că putea să nu aibă niciun beneficiar al legii 416.

Nu este primul an în care la nivelul comunei Turcineşti a existat un singur asistat social, spun autorităţile locale. “La ajutor social, la legea 416, am o singură femeie pe care noi ne-am dus şi am chemat-o, are fata la şcoală. I-am spus vino să îţi dăm nişte bani. Atâta am, un singur beneficiar. Am chemat-o, a venit. E amărâtă, are grijă de fată singură, are nişte bătrâni cu care nu se prea înţelege. O mai ajutăm şi cu produse, şi cu ce putem. Multe perioade, mulţi ani, am avut un singur asistat social. Cred că o duc bine cetăţenii de la mine, eu aş vrea să vină câţiva, dar sunt nişte puturoşi care ar vrea să vină numai iarna, când nu au de muncă. Vara se mai duc la o sapă”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcineşti.

Pentru a face o comparaţie, în comuna Borăscu spre exemplu, există zeci de cetăţeni care beneficiază de venitul minim garantat. “Am în jur de 20 de persoane asistate social. Din 3500 de cetăţeni, cei mai mulţi sunt pensionari, cam 40% sunt apţi de muncă. Un asistat social primeşte bani în funcţie de veniturile pe care le realizează şi de membrii familiei. Trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii. La unităţile şcolare, la unităţile de cult”, a precizat Constantin Ţucu, primarul din Borăscu.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: