TÂRGU JIU: Deficienţe la noile blocuri ANL, reclamate de chiriaşi

Noile blocuri tip ANL din zona Narciselor din Municipiul Târgu Jiu nu sunt crăpate doar pe exterior. Reclamaţii au fost şi în ceea ce priveşte alte lucrări executate de cei doi constructori, precum ferestre care nu se închid sau parchet montat după ureche. Primăria face o listă cu defecţiunile reclamate de locatari.

Blocurile construite de Agenţia Naţională a Locuinţei în cartierul Narciselor au început să se fisureze la nici două luni de când premierul Victor Ponta le înmâna cheile celor 160 de chiriaşi. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că au fost reclamate o serie de probleme. „Sunt foarte multe probleme care au apărut, mai sunt probleme de alimentări cu energie la reţeaua de interior. Au fost sesizaţi constructorii şi a venit electricianul lor şi a refăcut anumite legături. Partea de ferestre care nu se închideau, au venit, le-au verificat, le-au reglat, mai sunt anumite mărunţişuri. Despre fisuri, de vineri şi până astăzi nu mi-a spus nimeni nimic, nu cunosc situaţia, dar vom face verificări. Cei mai în măsură sunt cei de la agenţia pentru locuinţe care au făcut plăţile, să vină la faţa locului, în prezenţa noastră, a beneficiarului, să constatăm şi să vedem ce remedieri sunt de făcut. Poate să fie o crăpătură de tencuială, poate fi o crăpătură de infrastructură, în sistemul de rezistenţă”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.    

Probleme au fost inclusiv cu ferestrele despre care premierul a avut numai cuvinte de laudă, spunând la acea vreme că „Aici arată foarte bine. Faţă de primele generaţii, să zic aşa, de locuinţe ANL, categoric acestea arată modern şi la cum am văzut eficienţa energetică, important este să plătească oamenii puţin la iarnă întreţinerea, că altfel degeaba au casă dacă n-au bani de întreţinere”, a spus premierul Victor Ponta la vizita pe care a avut-o în unul dintre apartamente.

Lucrările, în garanţie

Conform spuselor reprezentanţilor primăriei, cei doi constructori care au efectuat lucrările în proporţie relativ egală, Byons şi Solaris, au obligaţia să remedieze problemele, asta pentru că lucrările sunt în garanţie câţiva ani. „Toate sesizările şi ce ţine de construcţia blocurilor vor fi înaintate către Agenţia Naţională a Locuinţei. Ei sunt cei care au garanţia de bună execuţie. Lucrările sunt garantate cel puţin doi ani. Noi înştiinţăm agenţia ca să aducă constructorii şi să constate ce-i de remediat. În general au fost receptivi, mai cu întârziere, mai prompţi, dar până la urmă au tot interesul cât e în garanţia de execuţie, să rezolve”, a mai spus directorul Marius Ionescu.

Pe pereţii exteriori ai blocurilor se pot vedea crăpături şi fisuri. O posibilitate luată în calcul este acea ca tencuiala să fi fost afectată după ce blocurile au fost inundate în primăvara acestui an, din cauza canalizării defectuoase.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: