Canalizarea din Iezureni şi Romaneşti ar putea fi gata mai devreme

Mai bine de jumătate din lucrările de realizare a reţelei de canalizare menajeră în cartierele Iezureni şi Romaneşti au fost executate. Deşi autorităţile locale anunţaseră finalizarea lucrărilor abia în toamna anului viitor, există premise să fie încheiate mai devreme.

Muncitorii societăţii Hidroconstrucţia lucrează de zor în zona Romaneşti pentru extinderea canalizării menajere. “Este un proiect care se desfăşoară în două zone importante din municipiu, zona Romaneşti şi Zona Iezureni. Este vorba de realizarea canalizării menajere, un proiect care în această zonă-Romaneşti înseamnă 5.300 metri liniari de canalizare care cuprinde aproximativ 110 cămine de vizitare şi patru staţii de pompare iar pentru zona Iezureni avem 11.400 metri liniari de canalizare cu un total de 244 de cămine vizitare şi trei staţii de pompare. Lucrările au fost realizate în proporţie de 50-55%”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Peste 2000 de cetăţeni din cele două cartiere vor beneficia de canalizare menajeră. Există premise ca localnici din zonă să beneficieze de această facilitate mai devreme decât autorităţile locale anunţaseră iniţial. „Se lucrează foarte intens, constructorul este foarte interesat, mă bucur că avem un constructor din zonă-Hidroconstrucţia SA. Lucrările se desfăşoară în graficul pe care l-am preconizat, chiar puţin anticipat. Iniţial contractul a fost semnat pe o durată de 15 luni, dar aşa cum discutăm, preconizăm ca lucrările să se finalizeze undeva în trimestrul II al anului 2014. Banii sunt asiguraţi de către Guvern, este vorba de aproximativ cinci milioane de lei inclusiv TVA”, a mai spus Aurel Popescu.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: