Direcţia Agricolă recomandă fermierilor rotaţia culturilor

Recolta de porumb realizată în acest an este mulţumitoare ţinând cont de faptul că precipitaţiile au fost insuficiente pentru dezvoltarea culturii, acestea lipsind tocmai în perioada formării rodului şi a umplerii boabelor. Specialiştii în agricultură estimează, la nivelul judeţului Gorj, o producţie de porumb de peste 4000 de kg boabe la hectar. Reprezentanţii Direcţiei Agricole spun că s-a urgentat recoltarea porumbului întrucât mai mult de jumătate dintre fermieri vor fi nevoiţi să efectueze rotaţia culturilor.

Fermierii gorjeni au început recoltatul porumbului de aproximativ două săptămâni. La nivelul judeţului a fost însămânţată cu porumb o suprafaţă de circa 60.000 de hectare. Reprezentanţii Direcţiei Agricole estimează o producţie de peste 4000 de kg/ hectar. “Din cele 55.864 de hectare însămânţate cu porumb până în momentul de faţă s-au efectuat recoltări pe circa 18.200 de hectare. Suntem în toiul culesului şi estimăm o producţie medie de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4000 kg de boabe la hectar. Este o cantitate mulţumitoare pentru agricultori ţinând cont de vremea secetoasă existentă în perioada formării rodului şi a umplerii boabelor”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

PRODUCŢII

Specialiştii în agricultură recomandă fermierilor să efectueze rotaţia culturilor pentru a putea obţine recolte bune anul viitor. În caz contrar fermierii riscă să obţină producţii mici, cerealele putând fi atacate de boli şi dăunători. “Peste 60% dintre suprafeţele s-a recoltat grâu sau deja în anul II de cultură, iar ca atare în această toamnă ar trebui însămânţat altceva”, a mai precizat Ion Popescu.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: