Direcţia de Taxe şi Impozite vinde un Mercedes cu 100 de milioane

Un Mercedes, o maşină de spălat, un fier de călcat, un cuptor cu microunde, o Dacia, se regăsesc pe lista lucrurilor confiscate mai degeaba de la datornicii la bugetul local, buget la care mai sunt de achitat 2 milioane de lei pentru anul acesta.

De luni întregi Direcţia de Impozite şi Taxe Locale din Târgu Jiu are în faţa sediului său o maşină ce poate fi considerată de lux. Maşina nu e la dispoziţia directorului Mariana Budulan decât pentru a fi scoasă la vânzare, deşi, până acum nu a apărut niciun muşteriu care să fie interesat de ea. Budulan afirmă că trei autoturisme au fost puse sub sechestru în ultima jumătate de an, printre care şi un Mercedes, pe care nu îl cumpără nimeni, deşi preţul s-a înjumătăţit după două licitaţii eşuate. Budulan spune că autoturismul respectiv are un consum foarte ridicat de carburant, impozitele pentru el sunt foarte mari şi nimeni nu este interesat de achiziţionarea lui, maşina stând sigilată de luni de zile în faţa sediului Direcţiei de Impozite şi Taxe.

"Impozitul anual pentru acest autoturism este de 3.000 de lei, consumul la suta de kilometri este la peste 20 de litri de motorină şi, din această cauză, nici fostul proprietar nu s-a descurcat cu plata impozitelor şi cu întreţinerea maşinii. Dumnealui e plecat în străinătate pentru că aici nu mai avea loc de muncă şi noi am încercat să valorificăm maşina pe care am pus-o sub sechestru, dar fără succes. Am scos-o prima dată la vânzare la un preţ de 20.000 de lei, am ajuns acum la 10.000 de lei şi tot nu avem niciun cumpărător", afirmă Budulan.

Inspectorii Direcţiei de Impozite şi Taxe Târgu Jiu au mai confiscat, printre altele, de la un taximetrist, plecat şi el în străinătate de câteva luni, o maşină de spălat şi un fier de călcat, pe care, de asemenea, nu le cumpără nimeni.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: