Direcţia pentru Protecţia Copilului, în reorganizare

Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se află în plin proces de reorganizare. Conducerea instituţiei spune că pentru a se reduce cheltuielile se lucrează la o nouă organigramă şi se ia în calcul chiar externalizarea unor servicii. Reorganizarea va fi finalizată până în luna noiembrie a acestui an, după ce va fi avizată de Ministerul Muncii şi de Consiliul Judeţean Gorj.

Klara Şerbănoaica, director executiv adjunct în cadrul DGASPC Gorj, spune că beneficiarii direcţiei, adulţi şi copii, se ridică la cifra de 14.800. Acestor beneficiari trebuie să îi corespundă 102 posturi de execuţie, la care se adaugă un manager de caz la 50 de cazuri pentru copiii din sistemul de protecţie specială şi un manager de caz la 50 de asistenţi maternali profesionişti. De asemenea, conform noilor hotărâri în cadrul centrelor de îngrijire şi asistenţă trebuie să se regăsească raportul 1,45 per salariat. Calculele nu au fost încă făcute şi încă se mai aşteaptă propuneri din partea centrelor din teritoriu de la Novaci, Târgu Cărbuneşti, Suseni sau Dobriţa.

Externalizarea serviciilor disponibilizează oamenii

De asemenea, pentru a reduce cheltuielile, reprezentanţii direcţiei se gândesc la externalizarea serviciilor de hrană sau de spălătorie. Această măsură se va lua în cazul în care la licitaţie se va prezenta o firmă de catering care va oferi preţuri mici pentru pregătirea hranei asistaţilor din centre. Însă adoptarea acestei măsuri va însemna şi renunţarea la personalul din bucătăriile centrelor. Însă până la decizia finală membrii comisiilor ce lucrează la reorganizarea direcţiei efectuează vizite la sediile centrelor din teritoriu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: