Şcoală prădată de hoţi

Şcoala cu profil tehnic, numărul 2 din Mătăsari a fost prădată de hoţi, noaptea trecută. Au fost sustrase mai multe calorifere dintr-o sală de curs şi de pe hol. Poliţia a deschis o anchetă pentru a-i identifica pe răufăcători.

Unitatea de învăţământ în cauză are grilaje de fier la ferestre. Hoţii au desprins din zid unul dintre grilaje de la fereastra unei săli de curs, au intrat în interior şi au demontat patru calorifere. Femeia de serviciu a fost cea care a sesizat că şcoala a fost „vizitată“ de hoţi. „Când am intrat în şcoală de dimineaţă, am văzut că un calorifer de pe hol lipseşte. Am intrat repede şi într-o clasă, am văzut că şi acolo numai sunt cele trei calorifere, am mers împreună cu nişte elevi şi în restul sălilor din şcoală, dar a fost în regulă în rest doar cele patru calorifere le-au luat. Am anunţat conducerea şcolii care a anunţat poliţia“, a spus Milica Zamfir, femeia de serviciu de la această şcoală.

Elevii au rămas şocaţi când au ajuns la şcoală şi au găsit sala de curs devastată. „Băncile erau pline de rugină, trase la o parte, scaunele la fel, iar caloriferele nu mai erau, ne-am dat seama că a fost o spargere“, a spus Laura, elevă la această şcoală.

Caloriferele furate nu au fost recuperate

Ieri, centrala termică ar fi trebuit pusă în funcţiune însă din cauza incidentului copii au stat la ore cu gecile pe ei. „Am anunţat marţi la şedinţa cu părinţii că urmează să dăm drumul la centrală şi când am venit a doua zice să mai pornim centrala nu mai erau o parte din calorifere. Probabil copii ce provin din familii dezmembrate au intrat prin efracţie în şcoală“, a spus Claudiu Purdescu, director adjunct al acestei şcoli. Primăria a găsit însă repede o soluţie pentru ca elevii să nu tremure la cursuri. „Am avut noi la primărie pe stoc trei calorifere, au fost montate, astfel că mâine va fi cald în sălile de curs“, a precizat Gheorghe Gaşpar, primarul comunei Mătăsari.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: