Direcţia Silvică în instanţă cu primăria Novaci

Direcţia Silvică Gorj a cerut în instanţă anularea unei hotărâri aprobate de Consiliul Local Novaci în anul 1999. Hotărârea respectivă prevede introducerea unei suprafeţe de 10 hectare de pădure în domeniul public al primăriei Novaci însă reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj susţin că terenul face parte de fapt din fondul forestier naţional. Scandalul este cu atât mai mare cu cât pe terenul respectiv se desfăşoară an de an sărbătoarea destinată oierilor de la Novaci.

Scandal la Novaci pentru o suprafaţă de pădure. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj au cerut în instanţă anularea unei hotărâri de Consiliu Local din anul 1999. Conducerea instituţiei susţine că la acea vreme Consiliul Local a aprobat introducerea în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului public al primăriei a unei suprafaţe de zece hectare de teren cu vegetaţie forestieră. „Terenul respectiv face parte din fondul forestier naţional, este proprietatea publică a statului administrată de Direcţia Silvică. Suprafaţa este a noastră, nu s-a făcut niciodată predarea, iar hotărârea aprobată de consilieri nu a produs efecte. Acum am cerut instanţei să declare nulă acea hotărâre, pentru că acum am aflat de ea şi este o formalitate legală”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Interesul ambelor părţi este cu atât mai mare cu cât în zona respectivă se desfăşoară anual târgul destinat oierilor din Novaci şi comunele învecinate. Primarul localităţii, Dumitru Leuştean, susţine însă că are acte pe suprafaţa respectivă şi că nu mai este cale de întors. „Suprafaţa respectivă de teren este a primăriei, este în domeniul public al primăriei. În 2014 am făcut cadastru pe suprafaţa respectivă, am extras de carte funciară. Mai mult, în 2002 a apărut hotărârea de guvern 973 prin care ni s-a comunicat că suntem proprietari a zece hectare de teren. Puteau să atace atunci în instanţă, dar nu au făcut-o”, a spus Dumitru Leuştean, primarul din Novaci. 

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: