Direcția Silvică licitează lemne de foc confiscate

Peste 400 de metri cubi de lemne de foc sunt scoase la licitație de către Direcția Silvică Gorj. Cea mai mare parte din materialul confiscat provine de la un depozit privat din Tismana. Conducerea Direcției Silvice speră să se găsească cumpărători și pentru acest material lemnos.

Licitația în vederea valorificării materialului lemnos confiscat are loc în data de 17 mai. Lemnele au fost confiscate de Poliție împreună cu Garda Forestieră de la o firmă din Tismana. Conducerea Direcției Silvice spune că prețurile sunt accesibile. ”Cea mai mare cantitate provine de la un depozit de la Tismana al unei firme private unde au fost făcute niște verificări de către Poliție împreună cu Garda Forestieră și s-a confiscat o cantitate de 450 de metri cubi lemne de foc care urmează să fie scoasă la licitație prin intermediul Direcției Silvice. Prețurile sunt în concordanță cu prețul pieții, pe fiecare sortiment de lemn în parte, sunt acceptabile”, a spus Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.
Materialul confiscat este adăpostit în prezent pe raza tuturor ocoalelor silvice, dar și la centrul de fructe din Târgu Jiu. ”Materialul lemnos care a fost confiscat cu ajutorul poliției și care este în custodia noastră este depozitat pe raza ocoalelor silvice sau la depozitul Direcției Silvice de la centrul de fructe și urmează să fie scos la licitație și adjudecat de cine dorește, de agenți economici, de persoane fizice”, a mai spus Ovidiu Cârstoc, director Direcția Silvică. Pe 12 mai, Direcția Silvică a licitat alți 12.000 de metri cubi de lemn pentru care s-au înscris nu mai puțin de 14 agenți economici.

Vizualizări: 1,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: