Salarii majorate la UATAA. Și restanțele de la populație au crescut!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru are de recuperat peste 23 de milioane de lei de la populație și creanţele cresc pe zi ce trece. Chiar și în aceste condiții, conducerea unității spune că în ultima perioadă a crescut gradul de încasare al restanțelor de la beneficiari. Cea mai mare parte a salariaților uzinei încasează mai mulți bani la salariu de luna aceasta, după majorarea salariului minim pe economie.

Uzina de Termoficare de la Motru este în insolvență de luni bune și urmează să fie supusă unui plan de reorganizare, spune conducerea unității, dar numai după soluționarea contestațiilor depuse în privința celor inscriși la masa creditorilor. Chiar dacă traversează o perioadă destul de dificilă, unitatea funcționează în parametrii normali, iar salariile sunt date la zi, spune administratorul special, Eugen Corcoață. "Deocamdată suntem în faza de observație și de finalizare a contestațiilor la tabelul creditorilor, cei care avem noi datorii la ei. După aceea o să propunem un plan de reorganizare, termenele care vor fi prevăzute în plan. Deocamdată suntem cu plata la zi, ne-am achiziționat cărbune, cu salariile suntem la zi. De la 1 mai la 80% din personalul UATAA li se majorează salariul, la salariul minim brut de 1250 lei. Practic, în decursul a cinci ani, prin hotărâri de Guvern, salariul s-a dublat. Ceea ce înseamnă pentru personalul uzinei o dublare a fondului de salarii. Lucru pe care l-am reușit și printr-o funcționare bună", a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

Datoriile istorice cresc
Sumele pe care uzina de termoficare le are de recuperat de la populația din municipiul Motru cresc pe zi ce trece. La începutul anului, UATAA avea de recuperat 22 de milioane de lei, acum debitele sunt și mai mari. Chiar și așa, conducerea uzinei spune că stă bine la capitolul încasări. "S-au îmbunătățit considerabil încasările de la populație. Avem banii necesari pentru funcționarea de vară și pentru funcționarea în condiții de siguranță în sezonul rece care o să înceapă. S-a constatat o ușoară creștere a datoriilor populației, nu așa galopantă cum a fost în anii anteriori. Metodele pe care le-am folosit în recuperarea creanțelor au fost acțiunile în instanță. Pe asta ne-am bazat. Încasările cu personalul TESA, cu sensibilizarea, poate au dat sau nu au dat rezultate. În schimb, acțiunile în instanță unde și asociațiile s-au implicat au făcut să crească încasările de la populație. 23 de milioane sunt datoriile pe care le avem de recuperat după sezonul de iarnă încheiat la 31 martie", a mai spus administratorul special al UATAA Motru.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: