Directoarea Căliman sare la gâtul presei

Directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu Eugenia Căliman şi-a scos colţii la reprezentanţii mass-media, care au avut tupeul să întrebe ce se poate face pentru pacientul plimbat câteva ore între spitale. Enervată peste măsură, directoarea, nimeni alta decât fiica viceprimarului Ioan Roman Bărbuţi şi a medicului şef al Secţiei Neonatologie,  Camelia Roman Bărbuţi, ne-a întrebat zeflemitor: „Şi voi cine sunteţi? Avocatul poporului?”

Nu suntem “avocatul poporului”, dar suntem consternaţi de atitudinea Eugeniei Căliman, în primul rând pentru că dumneaei, ca medic, şi-a permis să ne ia pe noi în derâdere în condiţiile în care încercam să discutăm despre situaţia unui bolnav, care abia mai respira şi care aştepta un răspuns de la domnia sa, pe holurile spitalului.

Ne cerem scuze doamnei, că n-avem aroganţa dumneaei, poate pentru că ne bazăm doar pe capacităţile noastre intelectuale şi nu pe influenţa dată de funcţiile deţinute de “mami şi tati”. Îi reamintim Eugeniei Căliman că funcţiile sunt efemere, cu atât mai mult cu cât sunt obţinute drept cadou. Şi, pentru că a uitat se pare că nu a fost numită  pe vecie în această funcţie pe care o deţine de altfel de puţin timp, respectiv de la 1 septembrie 2011, ne vedem nevoiţi să-i reamintim doamnei director medical că a obţinut interimar acest mandat cu girul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD şi coleg de partid cu tatăl domniei sale şi nu în urma unui concurs. Şi, pentru că domnia sa, spunea în momentul numirii în locul doctorului Constantin Pălivan că a acceptat această funcţie “din inconştienţa tinereţii” , ne vedem nevoiţi să cădem de acord cu domnia sa, măcar în această privinţă. Şi, în loc de concluzie, încheiem materialul citând-o pe doamna doctor neurolog Eugenia Cristina Căliman care spunea cu ocazia unui interviu următoarele cuvinte: "Am ales neurologia pentru că este o specialitate nobilă, se ocupă cu studiul creierului. Este în acelaşi timp o specialitate complexă care te pune la grele încercări, creierul în momentul în care nu-l mai ai nu mai însemni nimic ca fiinţă umană"!.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: