Director de liceu demis, în proces cu Inspectoratul Şcolar

Fosta directoare a Liceului de Muzică și Arte Plastice, Aurelia Savu, cere  în instanță anularea deciziei de eliberare din funcția de conducere. Aceasta a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj, care la 1 septembrie 2011 a numit în locul său, la Liceul de Muzică, pe profesorul Dumitru Pasăre. Mai mult decât atât, aceasta susține că în perioada iunie-septembrie, ISJ Gorj nu i-a eliberat niciun act din care să rezulte detașarea sa pe funcția de conducere.

Aurelia Savu spune că după ce i-a încetat mandatul de director obținut prin concurs, în luna iunie a acestui an, ISJ Gorj nu i-a eliberat niciun act  din care să rezulte că a fost detașată pe această funcție până la 1 septembrie 2011.  ”Am dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Gorj pentru că mie nu mi s-a dat niciun act la mână în perioada iunie-septembrie. Eu am avut mandat de director și  îmi trebuia un act până la 1 septembrie. Imediat Consiliul de Administrație trebuia să îmi elibereze un act, așa că în perioada iunie-septembrie nu am avut nicio decizie de detașare sau delegație pe acea funcție. Au făcut o greșeală și au ținut un om fără să îi dai o hârtie”, menționează Aurelia Savu. Acest lucru, susține fosta directoare, se va resimți și în cartea sa de muncă.

Aurelia Savu poate să susțină concurs

Conducerea IȘJ Gorj spune că sunt două dosare înregistrate în acest caz, unul prin care se cere anularea deciziei de eliberare de pe funcția de conducere și unul în care se solicită suspendarea efectelor deciziei de eliberare din funcție. ”Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare. Aceasta contestă faptul că nu mai este director.  Doamna directoare a avut decizie de detașare în interesul învățământului pe postul de director până pe 31 august 2011. La finalul lunii mai, anul curent,  i-a expirat mandatul de director prin concurs, iar de la 1 septembrie i-a luat locul altcineva, numit tot prin detașare. Dacă se va organiza concurs pe acest post poate să participe și să câștige concursul”, spune Justin Paralescu, inspectorul școlar general al IȘJ Gorj.

SCHIMBĂRI

Peste 20 de directori de școli din cei peste 100 cărora le-a expirat mandatul pe 31 august au fost schimbați din funcții. Printre aceștia se numără cei ai unităților de învățământ din Bustuchin, Căpreni, Cărpiniș, Grupul Școlar Tehnologic ”Ion Mincu” din Târgu Jiu și Liceul de Muzică și Arte Plastice.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: