Doi pacienți suspecți de coronavirus, internați în spitalul din Novaci

Doi localnici din Novaci sunt internați în spitalul din oraș având simptome specifice noului coronavirus. Au fost prelevate probe și așteaptă rezultatele. În paralel, unitatea medicală a luat măsuri suplimentare pentru a avea cât mai multe paturi libere și spații de izolare.

La Spitalul Orășenesc din Novaci au fost eliberate deja zeci de paturi la parterul unității medicale. „Dacă este vreo problemă, noi am luat niște măsuri suplimentare. De ieri (n.r. luni), am eliberat Medicala, cronicii, și am amenajat toate spațiile, toate paturile de la parter. Acolo vor fi izolați prima dată suspecții. Acolo sunt multe spații de izolare, 34 de paturi și era cea mai bună soluție. Acolo am fi putut să facem un circuit separat, să nu intre prin spital și ne-am asigurat că spațiul acela este securizat, ventilat. Este tot ce trebuie”, a dat asigurări Emil Grigore, managerul spitalului din Novaci.

În acest moment, sunt doi pacienți izolați în spital și urmează să afle, în câteva zile, dacă au fost infectați cu virusul Covid 19. „De la Rânca, nu am avut niciun caz, nicio suspiciune. Am avut două suspiciuni din Novaci. Sunt izolați, cu analizele recoltate. Așteptăm testele. Dar la prima vedere, se pare că nu ar avea probleme. Au răspuns foarte bine la tratament. În funcție de rezultatul care o să vină în două, trei zile, vedem ce avem de făcut și cu dânșii”, a mai spus Emil Grigore, la Radio Infinit.

În acest moment, în zece cabane din stațiunea Rânca sunt peste 200 de persoane în carantină.  „Riscuri există întotdeauna, dar nu unul imediat pentru că acolo sunt oameni aduși în carantină. Au condiții, sunt cazați la cabane bune și, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva, se iau măsurile care trebuie. Fiecare cabanier asigură dezinfectanți, cum se colectează gunoaiele. S-au creat totuși niște condiții ca să fie cazați acești oameni acolo. Acum eu nu pot să contrazic pe nimeni. Știu că aceste probleme au fost discutate la momentul când s-a decis ca ei să ajungă acolo. Știu că dacă semnezi un contract, trebuie să respecți ce ai scris în contractul respectiv și eu cred că nu se joacă nimeni cu așa ceva”, a mai spus managerul spitalului din Novaci.

Vizualizări: 3,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: