Director, despre concursuri: Prostii făcute să închidă gura presei

Un director din Târgu Jiu vrea să fie desfiinţate concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante din instituţiile publice. Gabriel Giorgi, şeful Minprest, vede această formalitate ca pe o „prostie”, menită doar să închidă gura presei.

După părerea lui Gabriel Giorgi, directorul Minprest, concursurile ar trebui să fie desfiinţate, iar angajările să se facă mai rapid şi fără prea multe bătăi de cap. La Minprest, în prezent, nu se organizează concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de la nivelul societăţii.

Totul ţine de dorinţele directorului, după cum chiar acesta susţine: „Eu nu sunt adeptul concursurilor nici măcar în instituţiile publice. Nu mai facem vorbă de Minprest. Eu, dacă consider că am nevoie de o persoană, iau persoana respectivă. Nu mai stau să mă mai formalizez cu un concurs. Minprest nu este obligat să facă concurs pentru ocuparea unui concurs. Este o întreprindere publică, prevăzută în ordonanţa 109”.

„E o prostie!”

Mai mult decât atât, Giorgi este de părere că aceste concursuri ar trebui să fie desfiinţate în instituţiile publice. Ar fi făcute doar pentru a închide gura presei ori a cârcotaşilor, susţine directorul Minprest. „Mie mi s-ar părea să se întâmple aşa ceva şi într-o instituţie publică. Şi vă dau un exemplu, dacă primarul, domnul Romanescu, ar vrea să angajeze fără concurs, nu poate şi nu e normal. Dacă i se modifică organigrama, şi i-ar trebui, de exemplu, un consilier juridic, pentru că cei care sunt în primărie poate nu fac faţă, trebuie să şi-l angajeze. Nu mai stăm să lăsăm loc de speculaţii. Am nevoie de el, îl angajez şi îmi asum responsabilitatea. Legea este proastă, din punctul meu de vedere. E o prostie concursul ăsta. De ce să-l faci? Să închizi gura presei sau a unui răutăcios? Este o procedură, dar de ce să stau să dau anunţ, să fac concurs, dacă eu am nevoie atunci. E o prostie lucrul ăsta! Privaţii de ce nu dau concursuri?”, s-a mai întrebat directorul Minprest, Gabriel Giorgi.

Vizualizări: 3,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: