Director destituit pentru că ascundea ore! Cine protestează!

Situaţie fără precedent într-un liceu din judeţul Gorj. Directorul unei unităţi de învăţământ a fost destituit de conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Gorj pe motiv că ar fi ținut ascunse 19 ore de engleză pentru anul școlar viitor. Motivul ar fi unul întemeiat dacă nu ar fi demontat de directorul demis, care spune că de fapt ISJ Gorj ar vrea să-i dea aceste ore nepoatei lui Laurențiu Ciurel, fostul director al CE Oltenia. Directorul unității școlare mai spune că toate aceste învârteli cu orele în învățământ sunt dirijate de către inspectorul pe resurse umane din cadrul inspectoratului, Liliana Andrițoiu.

Ore ținute pentru pile, catedre întregi ținute ascunse de ochii candidaților la Titularizare, ore suplimentare distribuite unor profesori care nu au specializările necesare, cam așa am putea descrie învățământul din județul Gorj. O recunoaște chiar directorul Liceului Tehnologic Bâlteni, Carmen Raicu, un profesor cu o experienţă de doi ani în fruntea școlii. Potrivit ISJ Gorj, Raicu a fost demisă pentru că ar fi preferat să distribuie în anul școlar următor 19 ore de engleză celorlalţi profesori din liceu, decât să creeze un post pentru dascălii afectaţi de restrângerea de activitate. ”O comisie a inspectoratului, la sesizarea unui profesor afectat de restrângerea de activitate, a descoperit că acolo există ore de engleză nepublicate. Sunt aproximativ 19 ore împărţite ca ore suplimentare pentru anul viitor, aşa a gândit conducerea şcolii, ca acele ore să nu fie publicate în listă, ci să fie repartizate ca ore suplimentare celorlalți profesori care aveau a doua specializare engleză. Faptul că nu a făcut o încadrare corespunzătoare și legală a dus la demiterea doamnei directoare”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Raicu: ”Peste tot ce facem noi există viza ISJ”
Carmen Raicu, directorul Liceului Tehnologic Bâlteni, are însă o cu totul altă versiune. Aceasta a mărturisit că o parte din aceste ore au fost ținute la secret cu acordul inspectorului de Resurse Umane din cadrul ISJ Gorj, Liliana Andrițoiu. ”Nu le-am ascuns nicăieri, chiar am dovada că le-am trimis la proiectul de încadrare, am fost cu nouă ore în listă și printre modificările făcute pe respectivul proiect de către doamna inspector de la Resurse Umane s-a spus ca orele acelea să nu mai apară în listă. Ori, atâta timp cât avem viză pe proiectul de încadrare, unde puteau să fie ascunse, la mine acasă?. Există viza ISJ peste tot ce facem noi”, a spus Carmen Raicu, directorul demis. Aceasta a mărturisit clar că orele de engleză doreau a fi scoase într-o anumită etapă de mobilitate întocmai să beneficieze de ele pilele lui Ișfan. ”Nu suntem singura școală unde există câteva ore suplimentare, iar respectiva doamnă pentru care se doreau orele acelea suplimentare se laudă peste tot că este nepoata lui Ciurel și fina lui Rușeț. Pe mine mă lasă rece aceste lucruri. Aceste ore se dorea a fi scoase înaintea unei anume etape din calendarul de mobilitate, nu de la început. Orele au fost acolo, în încadrare, este stupid, nu se pot ascunde niște ore de ochii ISJ și ei sunt perfect conștienți că nu suntem singura școală care le are și sunt persoane care au ore suplimentare în mai multe școli și li se pierde urma, asta este pentru persoane apropiate, nu pentru muritorii de rând”, a mai spus Carmen Raicu.
Directoarea de la Liceul Bâlteni este curioasă unde vor ajunge aceste ore acum. ”Mi se pare suspect că numai orele de engleză sunt problema. În toate școlile situația este proastă, ca să zic așa. Urmează concursul de titularizare, dacă domnul Ișfan sau altcineva din inspectorat își asumă să le scoată acum să le ia doamna respectivă este răspunderea lor, eu nu am vrut să-mi asum pentru că nu era legal. Dacă se scoteau de la început cum am dorit noi, nu era nicio problemă”, a spus aceasta. Cert este că ISJ Gorj s-a și grăbit să numească un nou director în fruntea Liceului Bâlteni. Este vorba de Văduva Viorelia, profesor de fizică la școala gimnazială Peșteana, care a fost numită la recomandarea inspectorului de specialitate din cadrul ISJ Gorj.
Potrivit unor surse, miercuri dimineaţa, la 9.30, va fi un protest la şcoală.

Vizualizări: 12,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: