Două tentative de omor, un singur arestat!

Două tentative de omor au avut loc în noaptea de joi spre vineri în Târgu Jiu, fără legătură una cu alta. Una s-a produs în cartierul 9 Mai. Un tânăr a fost înjunghiat în terasa unui bar de un alt bărbat, pe fondul consumului de alcool. Cealaltă tentativă de omor a avut loc în zona Pandurașul, unde o tânără a fost înjunghiată de fratele său mai mic, în urma unui conflict spontan. Victimele au ajuns la spital.

Doi gorjeni au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, ambii fiind implicați în tentative de omor comise pe raza municipiului Târgu Jiu în cursul nopții de joi spre vineri. Unul singur a fost însă și arestat preventiv de către judecători, pentru celălalt suspect fiind dispusă măsura controlului judiciar.

S-a trezit cu cuţitul la gât
Un tânăr de 27 de ani a ajuns la spital după ce un bărbat în vârstă de 32 de ani, cu care se cunoştea, l-a tăiat cu cuțitul în zona gâtului. Evenimentul a avut loc în terasa unui bar din zona 9 Mai a municipiului Târgu Jiu, Lion's. Agresorul l-a înjunghiat pe acesta pe fondul unui conflict mai vechi, spun oamenii legii. Victima zice că se cunoşteau doar din vedere. "Niște băieți mi-au dat cu cuțitul. Am vrut să ies afară din bar, din terasă și din spate m-am trezit cu cuțitul la gât. Îl știu acum, că mi-a zis cineva cine e, dar așa nu. Nu ne-am certat vreodată, n-am avut tangențe cu el. Așa îl știu din cartier, din oraș. Am băut o bere și el era la altă masă, când am ieșit să fumăm, că după legile acestea nu se mai fumează în bar, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Acolo probabil i s-a părut lui suspect ceva. Prietenul meu mi-a ținut apăsat la gât până a venit ambulanța. M-am trezit pe masa de operație", a spus Laurențiu Dabelea, victima.
Medicii au fost nevoiți să-l supună unei intervenții chirurgicale. Cadrele medicale spun că acesta a avut noroc dată fiind tăietura cu care s-a ales. "A venit un pacient, victima unei agresiuni într-un bar. A fost tăiat cu un cuțit în zona cervicală. Prezenta o plagă mare, dar spre norocul lui nu au fost afectate marile vase. Am intrat cu el în sala de operație, am rezolvat, l-am suturat. Se află internat la această oră în secția de ORL", a declarat Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu.
Agresorul Ștefan Duligă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, el având obligația să fie permanent la dispoziția anchetatorilor, judecătorul de caz interzicându-i să ia legătura cu victima sa, Laurențiu Dabelea, cu rudele bărbatului sau cu martorii din dosar.

Înjunghiată de fratele mai mic
În celălalt caz, lucrurile nu diferă prea mult, doar că, de această dată, e vorba despre o agresiune între frați. Laurențiu Marin de 26 de ani și-a înjunghiat sora cu şase ani mai mare, femeia fiind transportată la spital, medicii fiind nevoiți să intervină chirurgical pentru a-i salva viața. Bărbatul a primit, în schimb, mandat de arestare preventivă, decizia nefiind una definitivă. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Marin Laurenţiu pe o perioadă de 30 zile, începând cu 14.05.2016 şi până la 12.06.2016, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, a decis Tribunalul Gorj. 
Conflictul a fost unul spontan. "Suspectul Marin Laurențiu este cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor comisă asupra surorii sale reținându-se că acesta în ziua de joi a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu un cuțit de dimensiuni mari, cu lama având 20 de cm lungime, la nivelul hemitoracelui, deci în zona pieptului, cauzând persoanei vătămate leziuni ce au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale", a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Tânăra a fost suspusă unei intervenții chirurgicale iar medicii spun că se află în afara oricărui pericol.

Galerie foto


Vizualizări: 3,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: