Bătaie şi accident cu şofer fugar la Brăneşti

Scandal produs duminică după-amiază la Brăneşti, unde doi indivizi i-au luat la bătaie pe câţiva localnici ori au încercat să îi lovească cu maşina, după care au fugit de la locul incidentului. Un pensionar a fost luat pe capotă și târât vreo 10 metri, până când acesta a căzut de pe mașină și a ajuns într-un șanț. Întâmplător sau nu, incidentul a avut loc în condițiile în care oamenii ieșiseră pe la porți pentru a se întâlni cu candidatul liberalilor la primăria din localitate, acesta fiind și cel care a sunat la 112 pentru a anunța Poliția de cele întâmplate.

Liberalii care mergeau prin satul Bădești pentru a discuta cu localnicii au rămas fără replică în momentul în care au văzut ce se întâmplă. Unul dintre săteni, în vârstă de 60 de ani, s-a trezit pe capota mașinii cu care veniseră cei doi bătăuși la locul incidentului. „Nu știu exact ce căutau ei pe acolo, că mai înainte fuseseră pe la cârciumă, dar când l-am văzut că vine cu mașina spre mine nu am mai apucat să fac prea multe. A fost un alt cetățean care a încercat să mă tragă din fața mașinii, dar a fost și el lovit, iar eu m-am trezit pe capotă. Vreo 10 metri a mers cu mine până am ajuns într-un șanț. Norocul că era iarbă și nu m-am lovit prea rău”, a povestit Petre Zamfira.
Înainte ca el să fie luat pe capotă și dus în șanț, un alt individ coborâse din mașina implicată în accident, acesta mergând la un tânăr din sat și lovindu-l în figură fără nici un fel de explicație, totul petrecându-se în mai puțin de un minut. „Ei au venit amândoi cu mașina, au oprit lângă noi, după care cel din dreapta a venit spre mine. Știam că fusese prin Italia și am crezut că vrea să stăm de vorbă. I-am întins mâna ca să ne salutăm, dar m-am trezit cu un cap în față. Mi-a mai dat și un pumn, după care a fugit. A sărit un gard și dus a fost. Mie nu mi-a zis absolut nimic, dar apoi cel cu care venise și era la volan a pornit mașina și a demarat în trombă, ca să fugă. A lovit doi oameni, dintre care pe unul l-a luat pe capotă”, a povestit Ionuț Parpală, o altă victimă a scandalului de duminică.

Martorii şi Poliţia
Mai mulţi localnici au asistat uluiţi la cele întâmplate, unii preferând să intre în curte şi să nu mai vorbească cu nimeni decât să se trezească bătuţi la propria lor poartă. „Eu una nu am stat să mă uit pentru că mi-a fost frică şi am intrat în curte. Am auzit zarvă pe aici, dar nu am văzut. S-a întâmplat chiar la mine la poartă, dar am fugit în casă”, a spus o localnică, în timp ce un alt sătean a povestit că motivul întregului scandal ar fi fost generat de alte certuri mai vechi. „A fost cel care l-a lovit pe băiatul ăla, de i-a dat un cap în gură, și a mai fost și cel cu mașina, care a lovit două persoane. Ce probleme au fost între ei nu știm, că acolo nu și-au vorbit, nu și-au spus nimic unul la altul, dar am înțeles că unul dintre ei ar fi avut o discuție mai veche, o ceartă, cu fratele celui pe care l-a lovit în față. Nu știm nici noi exact ce a fost în capul celor care au făcut treaba asta”, a spus Constantin Neagoe.
După consumarea incidentului violent, candidatul liberalilor la Primăria Brănești, Mihăiță Năboiu, a sunat la 112 pentru a chema Poliția la fața locului, el fiind nevoit să își întrerupă discuțiile pe care le avea cu posibilii votanți. „Când am venit cu colegii mei de la partid, în capul satului era un consilier de la PSD și viceprimarul comunei, care ne-au întrebat dacă ne-am desculțat ca să călcăm pe asfaltul turnat pe drumul respectiv. Eu am zis să nu iasă cu scandal și să ne începem întâlnirile cu oamenii din celălalt capăt al satului. Stăteam de vorbă cu un domn aflat într-un scaun cu rotile când s-a întâmplat bătaia și accidentul și efectiv nu am văzut ce s-a întâmplat, dar am sunat imediat la 112 ca să anunț la Poliție. Nu credeam că se poate întâmpla așa ceva, cu atâția oameni de față. Oricum, cel care a fost cu mașina a fugit și a ajuns până la o pădure, că acolo se termina drumul din sat, fiind nevoit să își lase mașina acolo. Polițiștii au chemat pe un om din sat cu tractorul să vină să scoată mașina din nămol, că altfel nu o puteau mișca de acolo”, a spus candidatul liberalilor.
Ieri dimineață anchetatorii le-au dat de urmă celor doi indivizi, pe numele lor fiind deschise dosare penale în care sunt acuzați de lovire și alte violențe, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Unul dintre ei, Laurențiu Ilina, a mai avut și în 2013 probleme de acest gen, fiind condamnat la acea vreme la 6 luni închisoare pentru lovire sau alte violențe, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani și 6 luni. În cursul zilei de ieri cele trei persoane care au avut de suferit în urma incidentului respectiv au mers la Serviciul de Medicină Legală și și-au scos certificate medico-legale care atestă că loviturile pe care le au necesită îngrijiri de specialitate pentru o perioadă cuprinsă între 4 și 8 zile, de la caz la caz, cei în cauză dând asigurări ferme că nu se vor împăca în timp cu agresorii lor, așa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri.

Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: