Director din CE Oltenia, în preaviz. Motivul!

Un director din cadrul Complexului Energetic Oltenia se află de la începutul acestei săptămâni în preaviz. Este vorba de Costel Mitroi, directorul carierei Husnicioara, care a primit avizul să părăsească unitatea în schimbul a opt salarii compensatorii. Nu toți cei care solicită să plece voluntar din companie primesc acest aviz, spun cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia.

 Costel Mitroi lucrează de zeci de ani în minerit, însă acum a decis să părăsească Complexul Energetic Oltenia, mai ales că poate pleca acasă și cu o sumă frumușică. Are 55 de ani, deci nu întrunește condițiile de prepensionare. A decis să plece voluntar din companie iar luni, la una cu alți circa 650 de salariați din companie, a primit preavizul. Mitroi va mai sta în unitate până la mijlocul lunii septembrie, când va expira preavizul. "Deja sunt în preaviz. Am alte oportunităţi și de aceea vreau să plec. Nu e nicio problemă cu unitatea sau cu complexul. Am alte planuri. Am alte variante. Eu pe colegii de la unitatea minieră i-am încurajat să rămână, n-are nicio legătură plecarea mea cu viitorul unităţii", a spus Costel Mitroi, explicând astfel că nu a fost un semnal de alarmă plecarea sa de la Husnicioara în ceea ce privește soarta unității în viitorul apropiat.

Ilie: Nu toate solicitările sunt aprobate

Cei din administraţia CE Oltenia spun că orice salariat poate să solicite plecarea voluntară din companie, dar că nu toate solicitările vor fi aprobate. Primii care pleacă sunt pensionabilii, apoi cei angajaţi pe perioadă determinată şi apoi cei care doresc. "Disponibilizarea înseamnă așa: se desființează posturi vacante și posturi de care nu mai este nevoie. După aceea intervin niște criterii. La posturile care se desființează sunt preluați cei cu contractele pe perioadă determinată, cei care sunt pensionabili, care vor să plece. Nu pleacă oricine așa cum vrea. Cererile sunt aprobate de către șefii lor de acolo, dacă nu au viza respectivă, eu nu pot să aprob nicio cerere. Este și un director de carieră care vrea să plece. Șefi găsim, nu e o problemă. Cei care sunt cu lopata sunt mai puțini",  a declarat Ionel Ilie, directorul CE Oltenia.

Divizia Minieră trebuie să propună un nou director la cariera Husnicioara, sau un șef de carieră, cum ar fi normal conform noii organigrame. Momentan, la cârmele unității miniere mehedințene se află directorul adjunct al carierei, Florin Cită.

Vizualizări: 4,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: