Director UM Sadu: Este primul an după Revoluție când unitatea are profit real

Uzina Mecanică Sadu înregistrează profit pe primele șase luni ale anului. „Avem profit 1.6 milioane lei. Unitatea nu a mai înregistrat profit real dinainte de 89”, a spus directorul Nicolae Dijmărescu. UM Sadu are comenzi și contracte care dau de muncă salariaților pentru tot anul 2018 și parțial pentru 2019.

Uzina Mecanică Sadu se îndreaptă într-o direcție bună, asta după ce a reușit să încheie două mari contracte pentru livrarea de produse militare pentru Arabia Saudită și Guvernul American. „La 6 luni, este primul an după Revoluție când unitatea are profit real. Este în jurul a 1.6 milioane lei. Datoriile, o parte sunt suspendate și probabil vor fi șterse, și mai avem plăți restante în jurul a 65 milioane de lei, pe anul trecut. Dar sunt eșalonate. Am făcut profit printr-o organizare mai bună. Toți salariații au contribuit la această realizare”, a declarat Nicolae Dijmărescu, directorul UM Sadu.

Salariații beneficiază deja de venituri mai mari, spune conducerea unității, pentru că lucrează mai mult. A crescut numărul de zile pontate pe producție. Salariul mediu este de 2.200 lei brut. Salariații beneficiază și de bonuri de masă pentru fiecare zi lucrată, în valoare de 15 lei.

Conducere nouă

UM Sadu are noi administratori, desemnați interimar prin ordinul ministrului Economiei, după ce vechiul Consiliu de Administrație și-a încheiat mandatul. Noul CA are următoarea componență: Ion Șandru de la Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Patrimoniului de Stat din Ministerul Economiei, Elena Candel-consilier juridic la Ministerul Economiei (n.r. a făcut parte și din vechiul CA de la UM Sadu) și Mirona Veronica Daia, consilier superior la Direcția de Afaceri Europene din Ministerul Economiei. Fiecare administrator este remunerat cu 1600 lei, venit brut. UM Sadu are și un nou administrator special. Este vorba de Ionela Stoian, de la Ministerul Dezvoltării, care i-a luat locul lui Constantin Iovănel, de la Romarm. Și acesta din urmă și-a încheiat mandatul odată cu administratorii. 

Vizualizări: 5,522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: