Directori din CE Oltenia, revocaţi în două săptămâni de la numire

Răsturnare de situaţie la CE Oltenia! Directoratul companiei a anulat hotărârea din 29 februarie prin care a numit directorii unor cariere miniere şi sucursale. Motivul ar fi că în lista cu circa 15 nume de directori s-ar fi strecurat persoane cu dosar penal sau care sunt cercetate disciplinar. Este vorba de un director care are calitatea de suspect în dosarul „masa caldă” şi un altul implicat în dosarul minerului - proxenet Bejinaru de la Roşiuţa. Surse din companie spun că urmează o procedură de selecţie internă pentru numirea altor directori, care va fi finalizată în luna martie. Concursul va fi transparent şi deschis tuturor specialiştilor cu experienţă relevantă în conducere, susţin sursele.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a anulat în şedinţa de marţi, 8 martie, hotărârea de Directorat din 29 februarie prin care numise o serie de directori de cariere şi sucursale energetice. Miercuri au şi fost revocate deciziile de numire. Printre directorii rămaşi în aer sunt Viorel Filip – pus director la SE Turceni, Gheorghe Daviţoiu de la Cariera Roşia, Constantin David de la Lupoaia, Enescu de la Roşiuţa, Gabriel Nanu de la Peşteana, Dănescu de la Poiana, Pupăzan de la Pinoasa, Vulpe de la Cariera Tismana, Pecingină de la Jilţ Nord sau Laurenţiu Alesu de la Jilţ Sud, dar şi Mihai Caragea, pentru scurt timp inginer şef electromecanic la Sucursala Motru. Acesta din urmă are calitatea de suspect în dosarul „masa caldă”.

Un membru al Directoratului s-a opus
Motivul revocării directorilor este că pe listă au fost persoane cu dosar penal sau care sunt cercetate disciplinar. Propunerea a fost făcută în ședința Directoratului de managerul Laurențiu Ciobotărică, care este președintele acestui for de conducere al CE Oltenia. Surse din companie spun că urmează o procedură de selecție internă pentru numirea altor directori, care va fi finalizată până la sfârșitul lunii martie. Se va face pe bază de CV, cu interviuri și notare. Concursul va fi transparent și deschis tuturor specialiștilor cu experiență relevantă în conducere, susțin sursele. Nu toți membrii Directoratului au fost de acord cu organizarea concursului. Ionel Ilie, directorul Diviziei Energetice, s-a opus, nemulțumit fiind de faptul că cei desemnați să conducă Termocentrale Turceni vor trebui să părăsească funcțiile de conducere. Ilie ar fi spus în ședință că toți cei de la Divizia Energetică erau competenți.

Motocu și Bălășoiu rămân. Filip, în aer!
Constantin Bălășoiu, care a fost numit director al Sucursalei Electrocentrale Ișalnița, a scăpat de revocare. Problema intervine acum pentru Viorel Filip, care rămâne cumva pe dinafară, pentru că și-a pierdut postul de director al Sucursalei Electrocentrale Turceni, și nu mai poate reveni la Ișalnița pentru că postul respectiv este ocupat acum de Bălășoiu. Și Marian Motocu rămâne în funcția de director producție la Divizia Energetică. Atât Motocu cât și Bălășoiu au fost numiți în baza unei alte hotărâri de Directorat, emisă anterior hotărârii adoptate pentru șefii de cariere și directorul de la SE Turceni și tocmai de aceea noua prevedere adoptată în ședința de Directorat de miercuri nu se aplică și în cazul lor.

Vizualizări: 9,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: