Ministrul Energiei, interpelat în legătură cu cariera Husnicioara

Deputatul ALDE de Mehedinţi, Viorel Palaşcă, i-a adresat o interpelare ministrului Energiei, Victor Grigorescu, în legătură cu situaţia de la RAAN Drobeta Turnu Severin. „Vă rog să aveţi în vedere luarea unor măsuri urgente privind gestionarea apei grele aflate pe platforma R.A.A.N. şi protecţia socială adecvată a actualilor și foștilor salariați”, este apelul deputatului Palaşcă.
Viorel Palaşcă se declară interesat şi de soarta carierei Husnicioara din cadrul Complexului Energetic Oltenia. „Vă rog ca împreună cu conducerea Complexului Energetic Oltenia să luați toate măsurile corespunzătoare astfel încât producția de lignit de la U.M.C. Husnicioara să aibă desfacere și după data de 31 martie 2016, atunci când ROMAG-TERMO își va înceta activitatea. Menționez faptul că la această exploatare minieră există toate condițiile pentru a continua producția fiind efectuate decopertări, investițiile necesare și personal calificat. Dacă această exploatare minieră își va înceta activitatea, vă informez că piața forței de muncă din județul Mehedinți, nu are capacitatea de a absorbi eventuale disponibilizări”, se arată în interpelarea deputatului Palaşcă adresată ministrului Energiei.
Deputatul mai menţionează că solicită implicarea ministerului deoarece problemele de la Regia Autonomă de Apă Grea depășesc limitele de competență ale conducerilor RAAN și U.M.C. Husnicioara.

Vizualizări: 2,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: