Şefii carierelor miniere din CEO, în probe! Căldărușe: Vor fi schimbați!

Conducerea executivă a CE Oltenia a acordat o perioadă de încercare noilor şefi ai unităţilor miniere. Aceştia vor sta într-o perioadă de probă de 90 de zile, după care activitatea lor va fi analizată de mai-marii companiei, spune liderul sindical Constantin Mitrescu.

O bună parte din şefii de cariere au fost deja instalaţi în funcţiile de conducere, începând cu 1 martie, când administraţia companiei energetice a emis deciziile pe numele lor. Şederea lor în fruntea unităţilor miniere nu este pe perioadă nedeterminată, spun sindicaliştii, şefii de cariere urmând să fie reevaluaţi în funcţie de performanţele avute în perioada de încercare. "S-au numit o parte din şefii de cariere. Pe zona Rovinari am înțeles că s-au numit. Nanu pe la Peşteana, Davițoiu la Roșia, Dănescu la Pinoasa, Vulpe la Tismana. Au fost numiţi pe o perioadă de trei luni, așa este regula. Așa se definitivează într-o funcţie, așa scrie în contract, așa scrie în regulamentele interne. Este posibil să fie anumite schimbări după cele trei luni. Vor fi făcute analize și se vor definitiva sau se vor schimba. Se calculează de când li s-a dat decizie, săptămâna trecută am văzut şi eu o decizie", a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreşedinte al Federației Naționale Mine Energie (FNME).
Doar şefii carierelor din zona Motru - Roșiuța și Lupoaia - nu au fost numiți în funcții. Aici sunt probleme după ce liderul sindical de la cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, ar fi reclamat la Ministerul Energiei, că, cel puțin la cariera din comuna Cătunele, cel care urma preia cârmele unităţii ar avea probleme de integritate.

Căldăruşe anunţă schimbări mai devreme
Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe, spune că săptămâna asta ar putea loc noi schimbări în rândul şefilor de cariere. "Am înţeles că ar mai exista un Directorat, joi, dacă nu mă înşel, şi s-ar putea să mai apară modificări faţă de ceea ce apăruse iniţial, săptămâna trecută. Nu am certitudinea. E o stare din aceasta... Nu există comunicare", a comentat Gabriel Căldăruşe. 

Vizualizări: 5,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: