Concedieri colective la Minprest Rovinari

Societatea Minprest Serv Rovinari, al cărei acţionar majoritar este Complexul Energetic Oltenia, va trece în următoarea perioadă la concedieri colective. Circa 130 de salariaţi vor fi trimişi acasă de la 1 aprilie, asta după ce compania energetică a renunţat la anumite servicii pe care le presta Minprest. Salariaţii care vor rămâne fără loc de muncă vor îngroşa rândul şomerilor din judeţul Gorj.

Divizia Minieră a Complexului Energetic Oltenia a notificat societatea Minprest că începând din luna aprilie renunţă la trei servicii majore asigurate în prezent de prestatorul din Rovinari. Este vorba de activităţile de gestiuni industriale, de colectare role și cele de demolări case. Mulţi dintre salariaţii Minprest îşi vor pierde astfel obiectul muncii și vor fi concediaţi colectiv. "Acum suntem în plină derulare a procedurii de anunţare a Agenţiei pentru Ocuparea Forței de Muncă, a sindicatelor. Acum două săptămâni am primit din partea Diviziei Miniere o adresă prin care ne aduceau la cunoştinţă că o să renunţe începând cu 1 aprilie, în integralitate, la trei loturi de servicii. Pe aceste servicii erau 96 de locuri bugetate, plus indicele de prezenţă, erau undeva 110 persoane. Pe lângă aceste 110 persoane mai renunţă şi cei de la Exploatări Căi Ferate Uzinale la 31 de locuri, dar aici aveam 9 locuri bugetate, deci în total sunt circa 130 de angajați ai Minprest care vor fi dispinibilizaţi", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

În ce condiţii pleacă salariaţii
Cei mai mulţi dintre salariaţii Minprest care îşi vor pierde locul de muncă au Contract Individual de Muncă (CIM) pe perioadă determinată. Acestora, practic, le expiră contractele şi nu le vor mai fi reînnoite. Doar 36 de salariați fac parte din personalul angajat pe perioadă nedeterminată și vor beneficia de drepturile din Contractul Colectiv de Muncă, asta dacă la acea dată va mai fi un astfel de document în vigoare. "O parte sunt angajați pe perioadă determinată, deci pur și simplu li se încheie contractul la data de 31 martie. Cei care sunt pe perioadă nedeterminată, datorită cărora o să trebuiască să declanşăm procedura de concediere colectivă, vor beneficia de 20 de zile de preaviz şi, dacă până la data când va expira acest preaviz va fi în vigoare actualul Contract Colectiv de Muncă, vor beneficia de un salariu minim pe economie", a precizat directorul Gabriel Giorgi.
Directorul Minprest a spus că cei din complex nu pot renunţa la activităţile respective şi că, cel mai probabil, le vor presta cu o altă societate.

Vizualizări: 2,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: