Directorii CEO fug de răspundere, deşi propun 3.000 de concedieri

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia refuză să mai meargă la negocieri cu administraţia, câtă vreme în loc de directori vin şefi din „linia a şaptea”, care propun mii de concedieri cu doar două salarii compensatorii. Propunerile administraţiei au declanşat certuri între sindicalişti după ce unii dintre ei s-au arătat dispuşi să accepte varianta administraţiei. 

Liderii de sindicat din minerit şi energie anunţă că vor continua protestele după ce negocierea CCM a eşuat şi la ultima şedinţă care a avut loc vineri. Liderii sunt supăraţi că la şedinţă nu a venit Directoratul, aşa cum au cerut, ci directori din linia a doua şi a treia. Lor li s-a spus că Laurenţiu Ciurel e la Bucureşti, dar au aflat că acesta a fost în Gorj şi nu a vrut să stea de vorbă cu ei. Astfel, sindicaliştii spun că vor suspenda discuţiile şi că vor relua negocierile numai în prezenţa membrilor Directoratului.„Nu mai stăm de vorbă pe tema bugetului decât în prezenţa Directoratului. Directorul general nu a vrut să participe, cu domnul Olaru noi nu mai stăm la discuţii. Am luat hotărârea să ne cheme doar în momentul în care au o soluţie de buget, în care noi să nu pierdem nimic din drepturile avute pe 2014. Vom continua protestele. Suntem dispuşi la discuţii, aşteptăm să ne cheme”, a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte al Federaţiei „Univers”.

Certuri între sindicalişti

La şedinţa de la finele săptămânii trecute au fost discuţii în contradictoriu şi între sindicalişti. Liderul sindical Constantin Mitrescu a spus că Eugen Iovan de la Turceni ar fi fost de acord cu propunerea administraţiei ce prevedea 3.000 de concedieri cu două salarii la plecare, tăierea alimentaţiei de protecţie şi a biletelor de odihnă şi tratament.

Eugen Iovan a explicat de ce a fost de acord cu propunerea CE Oltenia. „Au fost discuţii privind concedierile cu plăţi compensatorii şi venit de completare, care este atributul administraţiei să se ocupe de ordonanţă. Poziţia Sindicatului Energia Turceni este ca toţi cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare, fără excepţie, să beneficieze de acest venit de completare pentru perioada de doi ani. Sunt de acord cu propunerea administraţiei cu cele 2000 de disponibilizări care îndeplinesc condiţiile de pensionare care au fost agreate de toţi membrii Federaţiei „Univers”, în frunte cu domnul Marciuc. Rămâne de discutat cu ce se pleacă”, a declarat Eugen Iovan.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: