Directorii de cariere miniere, schimbaţi între ei

Schimbări în conducerea Complexului Energetic Oltenia! Potrivit unor surse, în această perioadă au loc mai multe modificări în structura de conducere în sensul că unii directori sunt retraşi sau puşi pe alte funcţii, iar în locul lor vin persoane care deţin funcţii de conducere în alte subunităţi din CEO. Schimbările au rolul de a mai detensiona minerii şi energeticienii care cer în stradă demisia directorului Laurenţiu Ciurel. În schimb, ei primesc nişte rotiri pe funcţii.

Conducerea CE Oltenia a decis să schimbe mai mulţi directori de pe partea minieră, mai exact să îi schimbe între ei, susţin surse din complex. Astfel, noul adjunct al directorului Diviziei Miniere, Daniel Antonie, va fi Mihai Dafinoiu, iar fostul adjunct Moise Matyas va ajunge inginer şef SDM în locul lui Ion Guran, care va ajunge director la Roşia în locul lui Dumitru Horhoianu. Horhoianu trece adjunct la o altă carieră din bazinul Rovinari.

Directorul tehnic de la SDM Alin Bădescu face schimb cu Gheorghe Smărăndoiu de la Mentenanţă. Ion Paraschivu, şef de departament la Mentenanţă, trece director la Roşiuţa în locul lui Ion Ghiga, care trece la rândul lui adjunctul lui Adrian Giurcău la Unitatea de Închidere şi Conservare Motru. Potrivit unor surse, Paraschivu a fost mutat la Roşiuţa pentru a găsi soluţii pentru reducerea costului cărbunelui livrat la sârbi. Complexul a încheiat un contract pentru livrarea a 1,2 milioane de tone de cărbune la sârbi. Preţul de livrare a unei tone de cărbune este 13 euro, deşi costul de producţie este 14,4 euro. În plus, sârbii vor cărbunele la o granulaţie mai mică faţă de cât este granulaţia lignitului din Oltenia, iar fărâmiţarea cărbunelui mai costă 3-4 euro. Astfel, complexul vinde cărbunele în pierdere. Deocamdată nu s-a făcut nicio modificare la Cariera Lupoaia.

În total ar fi vorba de 20 de astfel de rotiri pe posturi. În aceste zile au apărut şi informaţii privind înlocuirea lui Ciurel cu preşedintele Consiliului de Supraveghere al CEO, Dorin Spătaru. Zvonul pare menit tot să dea false speranţe oamenilor că actualul management ineficient va fi schimbat.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: