Directorii de şcoli, la evaluare

Directorii generali şi adjuncţi de la şcolile de pe raza județului Gorj vor intra de săptămâna viitoare în evaluare. Cei care conduc destinele unităților de învățământ preuniversitar vor depune la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj un dosar care să cuprindă întreaga activitate derulată de aceștia în anul școlar 2011-2012. Soarta directorilor va depinde de calificativele obținute. Este posibil ca din toamna acestui an mai multe unități de învățământ să aibă directori noi.

Directorii de școli vor vi supuși în această vară unei evaluări riguroase. Aceștia trebuie să prezinte în fața unei noi conduceri a ISJ Gorj raportul de autoevaluare realizat pentru anul școlar 2011-2012. Emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât există pericolul ca unii dintre aceștia să își piardă funcțiile. În intervalul 25 iunie-15 iulie aceștia vor trebui să depună la sediul Inspectoratului un dosar din care nu trebuie să lipsească fișa de evaluare proprie însoțit de raportul de autoevaluare, precum și raportul de analiză asupra activității desfășurate în unitatea respectivă. Respectivele dosare vor fi analizate în cadrul Consiliului de Administrație al ISJ Gorj, care va acorda și calificativul meritat.

”Conform metodologiei directorii de școli trebuie evaluați în luna august, iar până pe 15 iulie să aducă dosarul la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Până în septembrie directorii vor primi un calificativ pentru activitatea depusă în anul 2011-2012”, menționează Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Gorj. Acesta dă de înțeles că nu va schimba niciun director de școală, cel puțin până când va fi numit în funcție noul inspector școlar general, care va ocupa locul lăsat liber de Justin Paralescu. Deja sunt câțiva șefi de școli care nu mai vor să colaboreze cu actuala conducere a Inspectoratului Școlar, însă numele acestora nu sunt încă făcute publice. Ion Ișfan spune că nu are de gând să schimbe pe nimeni din funcție. ”Sper să aducă pentru că am auzit că sunt unii directori care nu vor să mai lucreze. Eu nu schimb pe nimeni, trebuie să organizez examenul de bacalaureat. Ei să fie oameni serioși pentru că eu nu intenționez să schimb pe nimeni. Nu se umblă la niciunul. Aștept să vină și inspectorul școlar general”, susține acesta. În ceea ce privește evaluarea directorilor adjuncți, aceasta va avea loc la nivelul unității școlare, cu condiția să fie respectate termenele și pașii impuși pentru directori. Punctajul și calificativul acordat directorului adjunct va fi adus la cunoștința ISJ Gorj.

PNNCTAJ

În cazul în care directorii vor obține punctaj între 86-100 puncte vor primi calificativul ”Foarte bine”, dacă se încadrează între 71 și 85 puncte vor primi calificativul ”Bine”. Cele mai periculoase punctaje, ce le-ar putea amenința funcțiile directorilor, sunt cele încadrate între 61 și 70 puncte, pentru care este acordat calificativul ”Satisfăcător” și cele aflate în intervalul 0-60 puncte, pentru care se acordă calificativul nesatisfăcător.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: