Directorii de şcoli, primii la gradaţii de merit

Profesorii care și-au depus dosare pentru obținerea gradațiilor de merit pentru următorii cinci ani pot să își afle punctajele obținute în urma evaluării, listele fiind afișate la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Deși solicită gradații 309 profesori, se pare că doar jumătate vor fi selectați pentru obținerea unui spor  de 25% la salariu pentru următorii cinci ani. Printre cei care vor mai mulți bani la salariu se numără directori de școli, inspectori, profesori și învățători, din calcul fiind eliminate secretarele sau bibliotecarele.

Cele mai mari punctaje obținute în urma evaluării dosarelor cadrelor didactice vor primi în acest an gradații de merit. Listele s-au afișat deja la sediul ISJ Gorj. Printre primele trei locuri la disciplinele tehnice se află Sandu Luminița, directoarea Casei Corpului Didactic Gorj, ce figurează cu 70,32 puncte, la matematică se clasează pe locul doi inspectorul școlar general Justin Paralescu, după profesoara Ortenzia Tănăsescu de la Școala ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Inspectorul general a obținut în urma evaluării dosarului 58,11 puncte. La disciplina Educație fizică și sport se regăsește pe locul patru și liderul Uniunii Sindicatului Liber din Învățământ, filiala Gorj, Constantin Huică, profesor la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, ce a obținut 55,10 puncte. Lista de educatoare este condusă de Gabriela Cutuca de la Grădinița cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși”, cu 86 puncte, urmată de o educatoare de la Grădinița Nr. 28 și trei de la Grădinița cu Program Prelungit Nr 8. Cele trei educatoare de la Nr.8, respectiv Mihaela Smeu, Anda Gruescu și Letitia Chivulescu nu figurează cu punctaj la autoevaluare, ci doar cu punctajul acordat de comisia din Inspectorat, toate obținând peste 76 puncte.

La Arte-Muzică pe primul loc este directorul Liceului de Arte Plastice, Dumitru Pasăre, cu 60,70 puncte, la limbi moderne inspectoarea Luminița Popescu se află pe prima poziție, cu 71,15 puncte. De asemenea, în fruntea personalului de conducere se află Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru”, urmat de Violeta Dulubei de la Școala Generală ”Constantin Săvoiu”, de Ion Botanciu de la Colegiul Tehnic Nr. 2, de Cornelia Secărin.

CONTESTAŢII

După afișarea listei cu punctajele obținute de dascălii gorjeni în urma evaluării dosarelor urmează perioada de contestații, ce va avea loc în intervalul 16-18 mai. Contestațiile vor fi rezolvate de comisie în intervalul 21-24 mai, iar rezultatele finale ale concursului de către consiliul de administrație al ISJ Gorj se vor afla pe 26 mai. Pe 30-31 mai lista va ajunge la Ministerul Educației.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: