Directorii de școli, supuși evaluărilor

Directorii școlilor din județul Gorj sunt din nou supuși verificărilor. Aceștia trebuie să prezinte Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj rapoarte de activitate pe anul școlar 2011-2012. Pentru unii dintre directorii numiți cu delegație se vor elibera noi decizii pentru a continua munca la conducerea instituțiilor de învățământ. Și activitatea managerială a inspectorilor școlari va fi evaluată.

Detașările directorilor din unitățile de învățământ din Gorj expiră pe 31 august, iar aceștia vor mai rămâne în funcții dacă vor obține calificative bune la evaluarea anuală a activității. ”În această perioadă nu s-a organizat niciun concurs de ocupare a posturilor de directori, cu excepția domnului Diaconescu, directorul liceului din Bâlteni. Toți ceilalți directori de școli și licee din Gorj sunt numiţi prin detașare în interesul învățământului. Această detașare expiră pe 31 august 2012”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct al ISJ. Pentru unii dintre ei vor fi trimise alte decizii de detașare în interesul învățământului pentru anul școlar 2012-2013. Cei mai câștigați sunt cei care au organizat așa cum trebuie examenele națională și cei care se ocupă de pregătirea școlilor pentru începutul anului școlar. ”Știm numărul directorilor plini și adjuncți, însă nu am hotărât asupra prelungirii acestor delegații. Până pe 10 august se depun rapoartele de activitate. Eu în toată această perioadă eu am fost foarte atent la modul în care directorii s-au organizat și s-au pregătit atât pentru examenele naționale, bacalaureatul de toamnă, cât și de modul în care au pregătit școlile pentru începerea anului școlar”, mai menționează Ion Ișfan.

Calificative

Dar nu numai directorii trebuie să prezinte rapoarte de activitate, ci și inspectorii școlari. Aceștia vor trebui să depună pentru obținerea unui calificativ anual fișele de evaluare a activității manageriale, însoțite de rapoartele de autoevaluare, precum și raportul de activitate propriu pentru anul 2011-2012. Pentru calificativul ”Foarte bine” este nevoie de un punctaj situat în intervalul 86-100 puncte, ”Bine” pentru intervalul 71-85 puncte. De asemenea, calificativul ”Satisfăcător” se obține pentru intervalul 61-70 puncte și ”Nesatisfăcător” pentru intervalul 0-60 puncte. Atât directorii, cât și inspectorii școlari ar putea rămâne în funcție dacă obțin calificativele ”Foarte bine” și ”Bine”. Un inspector școlar poate fi eliberat din funcție doar prin decizia Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului  și Sportului.

CONSULTARE

Pentru evaluare se va ţine cont și de relația pe care directorii o au cu reprezentanții autorităților locale. ”O parte le-au depus, alții vor veni în aceste zile cu ele. Le vom analiza în consiliul de administrație și în urma discuțiilor purtate în Consiliul de Administrație cu profesorii din școli, cu comunitățile locale, consiliile locale, primarii, vom decide cu cine vom continua în anul școlar 2012-2013”, afirmă Ion Ișfan.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: