Directorii din învăţământ, evaluaţi. Se lasă cu demiteri!

Peste 170 de directori ai unităţilor de învăţământ şcolar preuniversitar din judeţul Gorj vor fi evaluaţi în perioada următoare. Evaluarea finală se va face de către consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, pe baza unei autoevaluări şi a unui raport de activitate. Se poate lăsa şi cu demiteri din funcţia de conducere, dacă directorii, fie ei plini sau adjuncţi, nu vor fi destul de convingători în ceea ce priveşte activitatea lor managerială.

Conform fişei de autoevaluare, directorii trebuie să-şi acorde punctaje în baza indicatorilor de performanţă. Este vorba de activitatea desfăşurată pe parcursul anului şcolar, în funcţie de rezultatele obţinute în ceea ce priveşte curriculumul, resursele umane şi financiare. Punctajul maxim este de 100 de puncte şi, în baza celui obţinut, directorii vor primi calificative. “Conform calendarului, în perioada 15-30 iulie trebuie să depună la secretariatul Inspectoratului Şcolar raportul de autoevaluare, după care vor fi evaluaţi de inspectorii de sector conform metodologiei, iar calificativul va fi stabilit în consiliul de administraţie al inspectoratului. Avem 114 directori plini şi 58 de directori adjuncţi. Se autoevaluează, îşi completează fişa de evaluare, dar depun şi un raport de activitate care să susţină punctajul din fişa de evaluare. Inspectorul de sector vizează fişa respectivă şi împreună cu consiliul stabileşte punctajul final”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

Directorii adjuncţi vor depune fişa de evaluare după finalizarea evaluării tuturor cadrelor didactice, respectiv în perioada 15-20 septembrie 2013.

Riscă să-şi piardă funcţia de conducere

Dacă punctajele primite directori nu vor fi mulţumitoare, aceştia riscă să-şi piardă funcţiile de conducere. Inspectoratul Şcolar anunţă concursuri pentru posturile de conducere, din toamnă. “În funcţie de evaluare se stabileşte dacă rămâne sau nu director în continuare. În acest an şcolar s-a simţit un suflu nou în învăţământul din Gorj. Directorii şi-au făcut de cele mai multe ori datoria, sunt convins că majoritatea va rămâne în funcţia de conducere. Din câte ştiu, undeva în octombrie-noiembrie vor fi scoase posturile de conducere la concurs şi atunci vor fi ocupate conform legii. Deci până la concurs eu zic că marea majoritate vor rămâne în continuare, dacă vor mai fi şi excepţii vedem ce se întâmplă undeva în jurul datei de 15-16 august, când vom face detaşările în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere”, a mai spus inspectorul general Ion Işfan. 

În prezent, niciun director nu ocupă postul de conducere prin concurs, toţii fiind detaşaţi în interesul învăţământului. Un singur director, de la Grupul Şcolar Industrial Bâlteni, şi-a dobândit postul prin concurs, însă mandatul i-a expirat în luna aprilie.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: