Directorii îşi dispută funcţia, subalternii le fac treaba

Ion Popescu, directorul titular al Direcţiei Agricole Gorj, detaşat la Piatra Neamţ, şi Dan Tănăsescu, directorul interimar, ocupă în continuare funcţii de conducere fără să aibă drept de semnătură. Acest lucru este posibil întrucât Ministerul Agriculturii întârzie să transmită prelungirea ordinelor care au expirat cu data de 1 iunie. În momentul de faţă, actele Direcţiilor Agricole de la Gorj şi Piatra Neamţ sunt semnate de şefi de servicii. În acelaşi timp, Ion Popescu aşteaptă decizia instanţei după ce a constestat legalitatea ordinului de detaşare.

Ion Popescu, directorul titular al Direcţiei Agricole Gorj, îşi desfăşoară activitatea la Piatra Neamţ, în urma detaşărilor efectuate de către Ministerul Agriculturii în urmă cu aproximativ şase luni. Ordinul său de detaşare a expirat la data de 1 iunie, la fel ca şi numirea interimară a lui Dan Tănăsescu. „Ordinul de detaşare a expirat la data de 1 iunie. În momentul de faţă, continui să exercit atribuţiile de conducere la Direcţia Agricolă Piatra Neamţ, în calitate de director, fără să am drept de semnătură. În aceeaşi situaţie se află şi domnul Tănăsescu care a fost numit în locul meu la Direcţia Agricolă Gorj. Nu ştiu ce se va întâmpla, probabil ordinele vor fi prelungite. Se preconizează o reorganizare a Ministerului Agriculturii şi cred că nu se vor lua decizii ferme în această perioadă”, a declarat Ion Popescu.

Deşi a avut probleme cu acomodarea la Piatra Neamţ, Ion Popescu spune că agricultura din această zonă a ţării este mult mai organizată decât la Gorj. „Din luna aprilie, mi-am început activitatea la Piatra Neamţ, după ce mi-a expirat concediul medical. Mi-a fost greu să mă acomodez din cauza distanţei mari faţă de casă. Asta este singura problemă, pentru că acolo oamenii sunt total diferiţi faţă de noi, în sensul bun al cuvântului, iar agricultura de la Piatra Neamţ este mult mai bine organizată decât în Gorj. Există multe asociaţii şi se lucrează suprafeţe mari de pământ în mod mecanizat”, a mai precizat Ion Popescu.

În instanţă cu Ministerul Agriculturii

Ion Popescu a dat în judecată Ministerul Agriculturii, ca urmare a detaşărilor sale la Galaţi, iar apoi la Piatra Neamţ. Acesta a cerut în instanţă suspendarea ordinului prin care s-a făcut detaşarea la Galaţi în toamna anului trecut. Procesul s-a amânat din cauză că Ministerul Agriculturii nu a trimis motivaţiile pentru decizia luată. Un nou termen este programat pentru săptămâna viitoare. „Am cerut în instanţă anularea ordinului prin care am fost detaşat la Galaţi. Contestaţia a fost făcută iniţial la Curtea de Apel Craiova, însă s-a decis ca procesele pentru funcţiile de conducere să fie judecate în judeţele de unde provin. La Tribunalul Gorj, procesul a fost amânat din cauză că Ministerul Agriculturii nu a trimis motivaţiile pentru decizia luată. Sper să am câştig de cauză pentru există situaţii identice la mai multe instituţii similare din ţară”, a declarat Ion Popescu.

Directorul titular al Direcţiei Agricole Gorj spune că, la sfârşitul anului trecut, a solicitat să treacă pe o funcţie de execuţie în cadrul acestei instituţii în locul funcţiei de conducere de la Piatra Neamţ, până în momentul de faţă neprimind nici un răspuns din partea ministerului.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: