Directorii liberali au găsit susţinere la alte partide

Social-democraţii gorjeni vor să schimbe directorii liberali, dar nu prea mai au pe cine. Nu pentru că liberalii au plecat din funcţii, ci pentru că şi-au găsit susţinere politică la partidele partenere PSD sau chiar la PSD. Ion Iliuţă de la Direcţia Sanitar-Veterinară este acum susţinut de UNPR, după ce în anii trecuţi a făcut politica PNL şi PDL. Şi Marius Boeriu a revenit la PSD, după un stagiu democrat-liberal.

PSD Gorj nu mai poate schimba decât doi liberali. Este vorba de inspectorul şcolar general adjunct Marius Badea şi de Ileana Mitelea, şefa Casei Corpului Didactic Gorj. Cele două schimbări sunt greu de operat în perioada în care se desfăşoară examenele de bacalaureat şi de evaluare naţională.

Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia Silvică nu pot fi vânate de membrii PSD. Ion Iliuţă a găsit susţinere la UNPR, iar Ovidiu Cârstoc şi-a asigurat postul făcând campanie pentru Mihnea Costoiu. „La ora la care vorbim domnul director Ion Iliuţă este membru UNPR, domnul Boeriu de la DSP a fost dintotdeauna susţinut de PSD. Domnul Boeriu a fost pus în funcţie de PSD, nu este nici o problemă că a mai participat şi la şedinţele altor partide”, a declarat Florin Cârciumaru. Şi directorul de la ITM Gorj, George Romanescu, a rezistat în funcţie pe parcursul mai multor guvernări, având susţinerea mai multor partide. Cu privire la acesta, Florin Cârciumaru s-a ferit să dea detalii.

Liderii PSD spun că vor analiza situaţia fiecărei instituţii deconcentrate în parte, după ce se va rezolva problema majorităţii din Consiliul Judeţean. „Deocamdată avem un obstacol vineri în şedinţa de Consiliu Judeţean, după ce vom aşeza lucrurile, iar activitatea va reintra în normal, vom discuta despre situaţia pentru fiecare unitate deconcentrată în parte. Deocamdată, avem alte priorităţi”, a precizat Cârciumaru.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: