Directorul CEO, despre Jilţ: Mai rezistă 2 săptămâni!

Directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că astăzi va merge la Cariera Jilţ Nord, unde este o problemă cu lipsa fronturilor de lucru. Încă de ieri Ciurel a spus că în aceste condiţii oamenii mai pot veni la serviciu 2 sau 3 săptămâni. Directorul a mai spus că progrese s-au făcut în sensul că a obţinut semnătura unuia dintre gorjenii cu pretenţii foarte mari în schimbul terenurilor. Acesta a mai spus că mulţi dintre salariaţi sunt din Mătăsari, cei care vor bani în schimbul terenurilor sunt tot din Mătăsari, aşa că ar trebui „să vorbească şi vecinii şi prietenii“, pentru a-i face să se răzgândească.

Directorii Laurenţiu Ciurel şi Daniel Antonie merg astăzi în faţa oamenilor de la Jilţ Nord. Ciurel s-a pronunţat de ieri asupra situaţiei carierei. „Încă mai există front de lucru, mai avem reparaţii, mai avem descoperte de făcut pentru 2-3 săptămâni, încă mai putem rezista, dar nu mai mult. În 2-3 săptămâni dacă nu avem niciun semn şi nu începe să se deblocheze câte ceva… Acum, de exemplu, am pe masă o convenţie a doi fraţi, unul a semnat în sfârşit, unul nu. Dacă reuşim şi cu al doilea, mai putem prelungi cu vreo două săptămâni perioada aceasta. Sper să nu ajungem acolo“, a declarat acesta.

Ajutor de la Finanţe şi de la prieteni

Soluţia rezolvării acestui conflict ar fi aplicarea Legii 255 privind exproprierile pentru utilitate publică. Legea a trecut prin Parlament din luna martie, numai că în bugetul Ministerului de Finanţe nu au fost prevăzuţi bani pentru aceste exproprieri. La acest moment se fac demersuri pentru ca expropriatorul, Ministerul Finanţelor, să aibă acces la banii din conturile CE Oltenia. „Asta este singurul lucru care mai trebuie modificat, dar am stat de vorbă cu domnul ministru alaltăieri şi i-am explicat problema şi ca de fiecare dată când intervine dânsul se rezolvă“, dă asigurări Ciurel.

De aici, dacă minerii de la Jilţ vor intra sau nu în şomaj tehnic depinde doar de birocraţia de la Ministerul de Finanţe. O altă soluţie ar fi insistenţele prietenilor şi vecinilor, pe lângă cei care deţin terenurile şi nu vor să le dea fără câteva miliarde. „Dacă această hotărâre de guvern îşi va face repede, până la sfârşitul anului, circuitul, probabil vom putea evita, dacă nu, nu există obiectul muncii acolo. Eu sper din tot sufletul şi vreau să mă duc să discut cu oamenii joi să încercăm să găsim soluţii chiar cu comunitatea. Foarte mulţi sunt din Mătăsari, iar persoanele care au acele pretenţii sunt tot din Mătăsari. Eventual să vorbească şi vecinii, şi prietenii, pentru că blochează activitatea“, a încheiat Ciurel.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: