Directorul Diţescu şi-a povestit viaţa pentru ziarul CE Oltenia

Directorul Sucursalei Turceni, Corneliu Diţescu, a acordat un interviu în care a vorbit despre viaţa sa de familie şi profesională. A vorbit despre angajarea sa la Turceni în 1976, dar şi despre cele două soţii ale sale.

Pentru unii angajaţi, directorul Diţescu este cel care s-a purtat aproape neomeneşte cu cei 12 salariaţi de la Turceni, aflaţi în curs de plasare, pe care i-a trimis să muncească la Arhive, într-un spaţiu mizerabil, cu şoareci morţi care împrăştiau un miros greu de suportat. Dar directorul le-a dat măşti ca să se protejeze de miros. „Nu a murit nimeni de miros“, spunea Diţescu.

Diţescu a povestit într-un interviu acordat pentru ziarul companiei că a fost rugat, în anul 1988, de fostul ministru Petre Fluture, să fie ministru adjunct la Exploatare. Dar, a refuzat pentru a rămâne lângă familie. „A stat trei zile în biroul meu, să mă convingă să mă duc ministru adjunct la exploatare. L-am rugat să mă înţeleagă în prima zi, a doua zi, a treia zi. La un moment dat îmi spune: Mă, păi cine te crezi tu, să stea ministrul trei zile să se roage să te pună ministru adjunct şi să nu vrei, să faci mofturi?”.

Diţescu a părăsit CE Turceni pentru a lucra la Romelectro pentru că a scăpa, spune el, de influenţa politicului. Şi s-a întors în 2013 pe funcţia de director la Turceni. El a dat de înţeles că a avut de ales între funcţia de director la Divizia de Energie, ocupată acum de Aurel Medinţu, şi cea de la Turceni. A ales Turceni pentru a scăpa de navetă, dar şi pentru că mai lucrase aici.

Amintiri din tinereţe

În ziarul companiei, directorul Diţescu este prezentat într-un mod mai accesibil salariaţilor. El vorbeşte de cum s-a angajat, despre familie, copii, nepoţi şi neveste. „Eu sunt căsătorit a doua oară. Prima dată am fost căsătorit cu o doamnă cetăţean iugoslav. Ne-am căsătorit înainte de 1990, am fost colegi de studenţie în Timişoara, avem împreună o fată care acum are 36 de ani şi de la care am o nepoţică de 4 ani în Belgrad. Cât am fost căsătoriţi, am stat în România. Fiind singură la părinţi, încet-încet, a cam alunecat într-acolo. Ne-am despărţit civilizat şi acum avem o relaţie absolut civilizată“, a povestit Diţescu. Directorul se amuză amintindu-şi o situaţie în care actuala soţie şi fosta soţie au fost împreună la cumpărături. „Când ne ducem pe la Belgrad (cu soţia), ne vizităm, mergem împreună la cumpărături, ba mai mult, într-o zi, când eram mai obosit şi ele voiau să meargă la cumpărături, au mers împreună. Fosta soţie şi actuala soţie. Râdeau singure şi ziceau: Cine ne cunoaşte şi ne vede acum se închină“, a mai spus el.

Directorul este mândru de copiii şi nepoţii lui. „Din a doua căsătorie am două fete, în total se fac trei, şi am un nepot şi o nepoată de la cea mare, care este stabilită în Sibiu, o nepoată de la cea de la Belgrad, şi două nepoate de la cea stabilită la Craiova, care este cea mai mică dintre toate“, a mai povestit directorul.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: