Directorul Laurenţiu Ciurel câştigă cât zece mineri

Directorul general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că salariul lui lunar este 4.600 de euro. Asta înseamnă cam cât cât zece mineri. Salariile şefilor vor creşte în acest an, dar ale minerilor şi energeticienilor vor fi mai mici. Directorul producătorului de energie are o explicaţie şi pentru majorarea cu 24% a sumei acordate pentru plata Directoratului şi Consiliului de Supraveghere.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat la o emisiune la Gorj TV că salariul lui este tot cât avea şi când era director la fostul Complex Energetic Rovinari. Ceilalţi şefi din companie au mai puţin cu 30%, mai spune Ciurel. Salariul lui Laurenţiu Ciurel creşte o dată cu realizarea performanţelor şi indicatorilor din contract. „Am un salariu mare pentru zona în care trăim, dar este aproximativ acelaşi salariu pe care îl aveam când am plecat de pe postul de director de complex de la Rovinari. Salariul meu din contractul de mandat este de 4.600 de euro. Sindicatele au promovat în permanenţă 7-8.000. Pot să vă spun că membrii Directoratului au cu 30% mai puţin decât mine“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Directorul general executiv a explicat motivul pentru care fondurile pentru contractele de mandat au crescut cu 24%. Acesta susţine că din Consiliul de Supraveghere şi Directorat lipsesc două persoane care ar putea fi angajate în 2015 şi a bugetat fonduri şi pentru acestea. „Tot cei de la FNME au împrăştiat că singura rubrică la care e creştere e cea a salariilor directorilor. Nu este adevărat. Directoratul funcţionează de mai bine de 6 luni fără director financiar. Şi fără adjunct. Îi ţine cineva locul, dar... De asemenea, în Consiliul de Supraveghere avem un loc mai puţin. Ştiţi că celebrul Ioan Mihăilă a fost arestat sau este şi acum, nu mai ştiu situaţia lui. Eu am bugetat pe 2015 cu posturile astea ocupate“, a mai declarat Laurenţiu Ciurel. 

REACŢIE

Liderul sindical Dan Pîrvulescu a comentat afirmaţia lui Ciurel privind salariul. „Minciună. Din declaraţia de avere pe 2013, că aia e depusă, un membru din Directorat avea net pe lună 3.100 de euro. Adică el ar avea peste 5.000. El când vorbeşte de el şi ai lui spune sumele nete, dar când vorbeşte de salariaţi zice câştig mediu de 3.800 de lei, dar e câştig brut, extrageţi taxele şi vedeţi cât rămâne: cam 2.200 de lei. Nu avem nimic cu banii lor, dar ei sfidează salariaţii. Se măresc producţia şi productivitatea, iar câştigul să scadă dramatic“. Pîrvulescu mai spune că Ciurel mai ia câteva zeci de mii de lei din comisia pentru pregătirea listării şi de la cea pentru construirea grupului de la Rovinari.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: