Directorul Parcului “Defileul Jiului”, pasionat de ciclism montan

Daniel Bucur este directorul Parcului Naţional „Defileul Jiului” de aproximativ şase ani. Fiind pasionat de munte, în timpul liber participă la diferite concursuri de ciclism montan. Ba mai mult, acesta spune că a renunţat la fotbal în favoarea escapadelor cu bicicleta. Pasiunea pentru ciclism i-a transmis-o şi fiului său în vârstă de doar patru ani şi jumătate. Deseori micuţul Rareş îşi însoţeşte tatăl la maratoanele de ciclism şi chiar dacă mai vine acasă cu genunchi juliţi copilul nu renunţă la mersul pe bicicletă.

Daniel Bucur a absolvit Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov. De aproximativ şase ani este directorul Parcului Naţional “Defileul Jiului”, iar timpul liber şi-l petrece participând la diferite concursuri de ciclism montan prin ţară. Încă din copilărie îi plăcea să se plimbe cu bicicleta, însă de la vârsta adolescenţei a început să joace fotbal. În ultima perioadă a renunţat la acest sport în favoarea ciclismului. “Mi-a plăcut să merg cu bicicleta încă de mic, însă cu timpul, ca orice băiat, m-am orientat spre fotbal. În ultima perioadă am avut ceva probleme cu genunchiul şi am renunţat la acest sport în favoarea ciclismului. În timpul liber particip la concursurile de ciclism montan din ţară. Îmi place foarte mult să mă plimb cu bicicleta pe munte. Mă încântă foarte tare regiunile muntoase, pentru mine marea fiind pe locul II”, a declarat Daniel Bucur. Deseori acesta este însoţit la maratoane de către fiul său, Rareş, în vârstă de patru ani şi jumătate. “Deşi este foarte mic, Rareş merge bine cu bicicleta. Atunci când plec la concursuri de ciclism mă însoţeşte, chiar dacă din cauza vârstei este nevoit să stea pe margine. Cu toate că de multe ori s-a ales cu genunchi juliţi nu renunţă la bicicletă. Personal, sunt de acord cu el şi prefer mai bine să se plimbe cu bicicleta decât să joace fotbal. Toţi am căzut cândva de pe bicicletă, însă trebuie perseverat. Totuşi copiii trebuie să se ferească de zonele cu trafic intens, iar autorităţile să dispună amenajarea pistelor de bicicletă, inclusiv pe marginea străzilor”, a mai precizat Daniel Bucur.

CONCEDII

Lui Daniel Bucur îi place foarte mult să călătorească şi tocmai de aceea profită de concedii pentru a vedea locuri noi din ţară şi de peste hotare. “Atât mie cât şi soţiei mele ne place foarte mult să călătorim. Ne fascinează tradiţiile din Bucovina şi ne încântă civilizaţia din ţările vest-europene. Am vizitat Turcia, Belgia şi Olanda şi am văzut că lumea este mult mai ordonată şi că se pune mare accent pe respectarea regulilor”, a declarat Daniel Bucur.

PLANURI

Daniel Bucur şi-a propus să transforme Parcul “Defileul Jiului” într-un parc asemănător celor din Occident. “Intenţionez să urmăresc îndeaproape promovarea Parcului Naţional “Defileul Jiului” şi îmi doresc să-l transform într-un parc asemănător celor din Occident. Mi-ar plăcea să devină un sanctuar al sălbăticiei, iar oamenii să fie foarte bine informaţi. Anul viitor ne propunem să amenajăm chiar un centru de vizitare la Bumbeşti-Jiu”, a precizat Bucur.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: