Directorul spitalului îşi face secţie pentru a-şi asigura un loc de şef

Medicii de la spitalul din Târgu Jiu se plâng de modul în care directorul Tiberiu Tătaru conduce unitatea. Afirmaţia îi aparţine lui Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, care susţine că a primit mai multe sesizări. Morega spune că Tătaru că încearcă să-şi creeze post în interiorul spitalului prin crearea unei secţii de Kinetoterapie. Mai mult, afirmă că directorul nu are calităţi manageriale şi că ocupă această funcţie doar în baza ”cumetriei” pe care o are cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Acuzaţii grave la adresa managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru. Fostul deputat Dan Ilie Morega spune că în urmă cu o lună a primit o petiţie de la mai mulţi medici chirurgi şi ginecologi din cadrul spitalului, care se declară nemulţumiţi de modul în care Tătaru gestionează problemele unităţii. Morega afirmă că Tiberiu Tătaru se comportă în spital ca pe propria-i feudă, lucru care nemulţumeşte cadrele medicale. ”Deşi am militat întotdeauna ca manager să fie unul din doctorii cu calităţi manageriale, cu şcoala de management, pentru că nu poţi să pui acolo orice individ ca să gestioneze problemele de sănătate, fie el şi Tiberiu Tătaru, chipurile că a avut experienţă la Dobriţa. Una e Dobriţa, alta e Spitalul Judeţean. Acest individ confundă spitalul cu propria-i feudă şi comandă în mod dictatorial fără a consulta şefii de secţii. Doctorii care m-au sesizat sunt o parte de la Chirurgie şi o parte de la Ginecologie şi Obstetrică”, a spus Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice.

Acuzat că vrea să-şi creeze post

Şirul nemulţumirilor la adresa directorului Tiberiu Tătaru continuă, Morega afirmând public că şeful spitalului încearcă să creeze o secţie nouă care să-i asigure un post de medic şef pe viitor. ”Acest individ, cum a venit la Spitalul Târgu Jiu, cum vrea să-şi creeze post băiatul. Nu este posibil să iei hotărârea dictatorială în Comitetul Director să desfiinţezi Secţia de Obstetrică şi de Ginecologie şi să le comasezi şi faci o secţie de kinetoterapie pentru cronici. Kinetoterapia se face în cadrul secţiei de Balneofizioterapie, aşa e în toate spitalele, nu unde vrea el, împreună cu neurologia. El vrea acest lucru pentru că nu doreşte să fie în subordinea şefului de secţie de la Balneofizioterapie, vrea post de sine stătător”, a spus Morega. Acesta le-a cerut public consilierilor judeţeni să ceară un control la Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu prin care să verifice modul în care Tiberiu Tătaru manageriază instituţia. ”Cer Consiliului Judeţean Gorj, şi în special consilierilor din opoziţie, să solicite un control prin care să verifice modul cum se face managementul şi să se ia măsurile de rigoare, adică plecarea lui Tătaru de la spital până nu prăbuşeşte unitatea”, a afirmat Dan Ilie Morega.

Tătaru: Nu se poate spune că deţin funcţii pe cumetrie

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, îi recomandă fostului politician să-i citească mai bine CV-ul şi să constate că a deţinut numeroase funcţii administrative, lucru care îl recomandă şi pentru funcţia de manager al spitalului. ”Nu am ce comenta şi nu am ce spune despre acuzaţiile aduse de Morega. Dacă vă uitaţi pe CV-ul meu puteţi vedea mai multe funcţii de director în administraţie începând cu 2000 şi nu se poate spune sub nicio formă că am vreo funcţie pe prietenii sau cumetrie. Din 1.100 de salariaţi nu au cum să nu fie câţiva nemulţumiţi, că sunt atâţia. E normal să fie şi nemulţumiţi, dar trebuie să vedem părerea majorităţii, în niciun caz a unei mâini de patru-cinci medici care au diverse apartenenţe politice. Cred că într-un an de când sunt aici am făcut foarte multe lucruri pe care cred că ultimii mulţi manageri nu le-au făcut”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: