Discoteci închise din cauză că nu au spaţii pentru nefumători

Două discoteci din judeţ au fost închise până când îşi vor remedia problemele  şi patronii altor două au fost amendaţi după ce inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Gorj au făcut un control sâmbătă noaptea. Inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului au controlat localurile de noapte, să vadă în ce măsură se respectă noua lege.

În noaptea de sâmbătă spre duminică au fost controlate patru discoteci din localităţile Peştişani, Stăneşti, Runcu şi Pocruia. Inspectorii OJPC Gorj au putut observa că proprietarii de discoteci din judeţul nostru nu au luat în seamă decizia Guvernului de a delimita locuri de fumat.

În Stăneşti, chiar dacă mesajul ''Fumatul interzis'' se putea citi peste tot, era fum de ţigară să-l tai cu cuţitul. În Peştişani locul se dorea pentru nefumători însă cei care fumau erau mult mai mulţi. Discotecile din Pocruia şi Peştişani vor fi închise până vor remedia problemele constatate. Au fost aplicate amenzi cuprinse între 250 şi 1.000 de lei. De la 1 ianuarie, toate localurile care au o suprafaţă mai mare de o sută de metri pătraţi trebuie să împartă în mod egal suprafaţa pentru fumători şi pentru nefumători. Dacă localul este mai mic de o sută de metri pătraţi, ori se fumează, ori nu se fumează.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: