Discuţii cu Fondul Proprietatea pentru înfiinţarea Electra

Marin Condescu nu are nici un dubiu că Electra se va înfiinţa. Potrivit celor declarate de preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie ieri, în cadrul unei întâlniri între ministrul economiei, Ion Ariton şi Fondul Proprietatea, contestatarul companiilor, au fost analizate obiecţiunile existente.

Înfiinţarea companiei Electra s-a aflat din nou în atenţia ministrului economiei Ion Ariton. De această dată ministrul s-a întâlnit cu acţionarii Fondului Proprietatea. „Mâine (n.r azi ) este întâlnirea cu domnul ministrul  Ariton pentru a discuta ultima variantă şi care este cea mai bună cale pentru a aviza cele două companii. Nu s-a renunţat niciodată la gândul de a se înfiinţa pentru că ele fac parte din strategie şi sunt în strategie. Miercuri este analiza ultimelor evoluţii în această direcţie. Domnul ministru Ariton are azi (n.r ieri) o întâlnire cu Fondul Proprietatea pentru a vedea care mai sunt acele obiecţiuni în care lucrurile au fost oprite şi cam cum pot ele să fie depăşite”, spune Marin Condescu.

Marin Condescu nu are nicio îndoială că Electra va funcţiona, având în vedere necesitatea reorganizării activităţii în sistemul minier şi energetic. „Fondul Proprietatea are unele obiecţiuni, vrea ca producătorii să rămână tot în structura actuală, existând, cred eu, o falsă susţinere economică cum că Hidroelectrica va fi un producător care le va asigura profit. Din păcate ştim vulnerabilitatea care este pentru fiecare producător de energie electrică ce are ca resurse un singur combustibil. Iar dacă ne reîntoarcem în 2003 ştim ce an a fost pentru hidroenergie acel an. Certitudinea este că se va înfiinţa. Aceasta este hotărârea şi a Guvernului şi a CSAT-ului şi necesitatea reorganizării activităţii în sistemul minier şi energetic”, mai menţionează Marin Condescu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: