Călinoiu are chef să dea oameni afară

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a anunţat destituirea din funcţie a directorului de la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, Ilie Schintee. De precizat ar fi că acest lucru nu intră în atribuţiile sale, UATAA aparţinând Consiliului Local Motru. Dacă are chef să dea oameni afară, în Consiliul Judeţean sunt o grămadă care stau degeaba şi ar merita să părăsească funcţiile. Ascultător, viceprimarul Tudor Dobrică va pune pe ordinea de zi a Consiliului Local destituirea lui Schintee.

Disperat să apară în ziare, Călinoiu s-a agăţat de subiectul de actualitate UATAA şi face tot soiul de declaraţii. Mai nou, Călinoiu schimbă directorul de la UATAA Motru. La uzina din Motru a pornit un scandal unde ce conducerea a ratat un ajutor de stat de sute de miliarde, ajutor ce-i scotea din încurcătură cu SNLO. Nişte date trimise de UATAA la Minister i-a lăsat pe aceştia fără ajutor. „Semnătura mea nu apare pe niciunde. Eu nici măcar nu am fost la uzină în aceea perioadă, altcineva mi-a ţinut locul din 1 august, până pe data de 8 august. Informarea a fost trimisă la Bucureşti pe 3 august. Dacă preşedintele Consiliului Judeţean crede că eu sunt vinovat şi pentru ce nu fac, ce pot să zic-”, declară Ilie Schintee, directorul UATAA Motru.

Cu toate acestea, Călinoiu îl vrea debarcat pe Schintee, chiar si nevinovat. Care sunt interesele preşedintelui Consiliului Judeţean la UATAA Motru nu se ştie încă, cert este că demersurile lui Călinoiu de a-l demite pe Schintee au fost chiar puse pe hârtie,  solicitând in scris membrilor Adunării Generale a Acţionarilor de la UATAA demiterea lui Schintee.

Propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj de demitere a directorului UATAA Motru, invocând managementul defectuos, va fi pusă pe masa consilierilor motreni, deşi edilii din Motru susţin că au avut o colaborare bună cu Ilie Schintee. „Nu ştiu ce să zic. Noi am avut o colaborarea bună cu domnul Schintee, dar vom prezenta propunerea consilierilor locali şi vor decide aceştia în calitatea de acţionari ai societăţii”, declară Tudor Dobrică, viceprimarul oraşului Motru.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: