Dispensarul din Ţicleni a intrat în reabilitare

După o jumătate de secol de funcţionare, dispensarul din oraşul Ţicleni a intrat într-un proces de modernizare. Autorităţile locale au contractat o firmă pentru a înlocui vechiul acoperiş dar şi pentru amenajarea unei noi toalete. În acest dispensar sunt cabinetele medicilor de familie, dar şi ale specialiştilor care deservesc populaţia din zonă.

Muncitorii societăţii care a câştigat licitaţia pentru modernizarea dispensarului lucrează de zor pentru a finaliza cât mai repede noua învelitoare. Autorităţile locale din Ţicleni spun că se impunea efectuarea unor astfel de modernizări dat fiind faptul că, în zilele ploioase apa se infiltra în pereţii clădirii. „Avem o investiţie care implică realizarea unui nou acoperiş la clădirea unde îşi desfăşoară activitatea doctorii de familie din oraş. Clădirea este destul de veche, are peste 50 de ani. Apa se infiltra în tavan din cauza faptului că vechiul acoperiş s-a deteriorat. Acolo vin copiii localităţii, intervenea şi mucegaiul şi erau condiţii improprii. A trebuit să ne apucăm de o investiţie care cred eu că este benefică pentru populaţia din localitate. În prezent se lucrează acolo, sperăm ca în două săptămâni să fie gata. Vom înfiinţa şi o toaletă modernă acolo. Anul viitor vrem să şi izolăm cu termopan şi izolaţie termică zidurile clădirii”, a declarat Radu Constantin, primarul oraşului Ţicleni.

Clădirea aparţine primăriei şi a fost pusă la dispoziţia celor patru medici care au cabinetele acolo. Este vorba de medicul veterinar, medicul dentist şi doi medici de familie. Lucrările de modernizare sunt suportate de autorităţi din bugetul local, suma alocată pentru modernizări fiind de circa 90 mii lei.

      

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: