Directorul spune că târgujienii nu ştiu care este rolul Poliţiei Locale

Nu puţini sunt cetăţenii care se arată indignaţi de faptul că poliţiştii locali din Târgu Jiu îi trag la răspundere în diverse situaţii. Cel puţin asta susţine directorul Poliţie Locale Târgu Jiu, Florin Urdea, care le transmite cetăţenilor care sunt domeniile de activitate ale poliţiştilor locali. Şeful Poliţiei Locale spune că angajaţii săi sunt trataţi cu reticenţă de către cetăţenii din municipiu.

Şeful Poliţiei Locale a municipiului Târgu Jiu, Florin Urdea, a fost prezent ieri în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Primărie şi a dorit să precizeze care sunt atribuţiile poliţiştilor locali. Acesta a precizat, vag, care sunt domeniile unde agenţii săi sunt răspunzători. „Readucem în atenţia opiniei publice aspecte legate de funcţionarea acestei instituţii, aspecte care noi încercăm să le îmbunătăţim şi să răspundă nevoilor comunităţii locale. Atribuţiile de bază sunt pe linia ordinii şi liniştii publice, a disciplinei în construcţii şi afişajului stradal, protecţia mediului, activitatea comercială ce se desfăşoară pe raza municipiului Târgu Jiu, evidenţa persoanelor şi alte domenii stabilite prin lege. Am trecut în revistă aceste atribuţii pentru că nu de puţine ori sunt oprit pe stradă, sau vin la mine la birou, anumite persoane care sunt mirate despre activitatea instituţiei, spunându-mi dacă are dreptul Poliţia Locală să facă anumite lucruri. Le-am spus că nu are dreptul, are obligaţia după lege. Problema este că cetăţenii ar trebui să înţeleagă că indiferent de instituţia care vine să-i întrebe dacă au respectat sau nu normele, ei trebuie să respecte în primă fază normele legale”, a declarat  Florin Urdea, directorul executiv Poliţiei Locale din municipiul Târgu Jiu.  

Reprezentanţii Poliţiei Locale admit că cetăţenii nu îi prea agreează pe agenţii locali. „Nu este neapărat un fenomen îngrijorător, există însă şi reticenţi dar în rândul oamenilor certaţi cu legea. Nu au motiv să fie reticenţi cei care respectă normele legale pentru că nu au cum să intre în contact cu noi dacă nu contravenienţi”, a mai spus Florin Urdea, şeful Poliţiei Locale.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: