Târg săptămânal pentru locuitorii din Săuleşti

Localnicii din Săuleşti vor avea în viitorul apropiat unde să-şi vândă animalele dar şi produsele alimentare pe care le produc în gospodării. Autorităţile locale fac acum demersuri pentru autorizarea târgului săptămânal din comună care funcţionează de zeci de ani. În felul acesta nu vor avea de câştigat numai localnicii, ci şi Primăria, pentru că lunar ar ajunge bani la buget.

În această perioadă autorităţile locale din comuna Săuleşti acordă o atenţie deosebită târgului săptămânal din localitate. Deşi este un târg cu tradiţie  care funcţionează de zeci de ani, acesta nu a fost niciodată autorizat de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Reprezentanţii primăriei Săuleşti au consultat legislaţia în vigoare şi au demarat o serie de lucrări la acest târg pentru a îndeplini condiţiile necesare să fie autorizat. „Acum lucrăm la târgul săptămânal să-l amenajăm şi să-l autorizăm. Am luat lemne din pădure să facem o rampă de încărcare, am amenajat o clădire pentru medic, o copertină, o platformă de beton şi aşteptăm să vină cei de la DSVSA să ni-l autorizeze. Trebuie să racordăm târgul la apă, la canalizare şi suntem gata. Este un târg cu tradiţie care funcţionează de zeci de ani de zile în fiecare vineri, dar nu era autorizat“, a declarat Constantin Drăghici, primarul din Săuleşti.

O dată cu autorizarea acestui târg săptămânal de câştigat vor avea şi cetăţenii din comuna Săuleşti, dar şi administraţia publică locală. „Este un lucru bun atât pentru cetăţenii din comuna Săuleşti dar şi pentru cei din comunele învecinate.  Dacă târgul acesta va fi autorizat vor putea veni aici să-şi vândă produsele din gospodării, dar şi animale. Pot veni cu fructe legume, lactate, brânzeturi. Pe de o parte cetăţenii au un loc unde să vândă produsele şi să facă un ban, dar lunar ajung şi la bugetul local între 800 şi 1.000 de lei“, a mai declarat primarul din Săuleşti.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: