Gata până la primăvară cu restricţiile şi lucrările pe DN 66!

Traficul rutier pe DN 66, între Rovinari şi Petroşani se desfăşoară, de vineri, fără restricţii de circulaţie, muncitorii care lucrau pe cele două şantiere amenajate aici la modernizarea lucrărilor retrăgându-se din zonă. Muncitorii au plecat şi de pe tronsonul Bumbeşti Jiu-Rovinari, pentru şi acolo a venit iarna. 

Şeful Poliţiei Rutiere Gorj comisarul şef Dumitru Tatomir a confirmat faptul că ambele şantiere amenajate pe două tronsoane afle în lucru pe drumul respectiv au fost dezafectate, urmând ca muncitorii să revină anul viitor, odată cu îmbunătăţirea condiţiilor meteo. „Nu mai sunt semafoare, nu mai sunt maşini şi utilaje, dar se va lucra doar pe porţiuni mici, acolo unde sunt necesare ultimele retuşuri care trebuie făcute înainte de a pleca şi ultimul muncitor de pe aceste şantiere. Traficul se desfăşoară în condiţii bune, dar recomandăm, ca de fiecare dată, conducătorilor auto multă atenţie”, a precizat Tatomir. Activitatea celor două şantiere trebuia sistată la 1 noiembrie, dar temperaturile ridicate au permis ca muncitorii să continue activitatea încă două săptămâni.

Vizitaţi în pauze de masă

În urmă cu aproximativ o lună muncitorii executaseră pe tronsonul menţionat doar 5% din lucrări, ei fiind vizitaţi de trei ori în acest interval de timp de şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga. Acesta le-a cerut reprezentanţilor firmei spaniole să respecte graficul cu lucrări pentru că în caz contrat riscă să piardă finanţarea proiectului, muncitorii fiind găsiţi însă în pauză de masă atunci când Neaga a venit pe şantier în vizite neanunţate pentru a vedea dacă aceştia lucrează sau nu.

Sectorul de drum dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu este în modernizare din anul 2006, lucrările fiind începute atunci de o firmă din Ungaria, care timp de 5 ani de zile a executat sub 5% din valoarea proiectului, contractul acesteia fiind reziliat.

Chiar dacă pe acest tronson, muncitorii abia au început lucrările, aceştia au i plecat. Aici o firmă spaniolă a reuşit să execute circa 10% din lucrări, în condiţiile în care ar fi trebuit să finalizeze aproape o treime din proiectul respectiv.

ATENŢIONARE

Pe tronsonul Bumbeşti Jiu- Petroşani au fost executate vara aceasta podeţele care preiau apele provenite de pe versanţi, şoferii care circulă în zonă trebuind să fie atenţi la denivelările rămase în urma acestor lucrări.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: