În comuna Bâlteni se asfaltează drumuri şi se lucrează la şcoli

Vremea a ţinut cu autorităţile locale din comuna Bâlteni şi continuă în această perioadă asfaltările în localitate. În acest moment întră în reabilitare uliţele din satul Moi cu bani de la bugetul local. În paralel se lucrează şi la unităţile de învăţământ din satele Moi, Vlăduleni şi Cocoreni. Primarul din comuna Bâlteni speră să finalizeze aceste lucrări până la venirea sezonului rece.

Prioritatea numărul 1 pentru autorităţile locale din Bălteni este asfaltarea drumurilor săteşti şi comunale, acestea fiind o adevărată problemă pentru cetăţenii localităţii. De fiecare dată când plouă mai puternic uliţele deveneau impracticabile, iar gospodăriile localnicilor aveau de suferit din cauza inundaţiilor. În campania electorală, Gheorghe Păsărin a promis că va asfaltat uliţele din toate satele comunei şi s-a apucat de treabă. În acest moment se lucrează în satul Moi. „Noi am făcut proiect pentru reabilitarea a 10 kilometri de drumuri de pe raza comunei. În acest moment  se lucrează la asfaltarea uliţelor din Moi pe DS66. Facem şi rigolele de scurgere pe acest drum. Investiţia se face cu bani de la bugetul local“, a precizat Gheorghe Păsărin, primarul din Comuna Bâlteni.

Lucrări şi la şcoli

Localnicii din Bâlteni sunt mulţumiţi pentru că a venit ziua în care au asfalt la poartă şi nu mai sunt nevoiţi să umble cu cizme de cauciuc atunci când plouă ori să stea cu frica-n sân că li se inundă casele. „Este un lucru bun ce a făcut domnul primar pentru că nu mai aveam nici speranţă să treacă asfaltul pe la poarta noastră. Nu putem decât să ne bucurăm. Când plouă rău nu puteam să plecăm de acasă decât cu cizme de cauciuc. Să nu mai zic şi faptul că toată apa se scurgea de pe stradă la noi în gospodării“, a precizat un localnic

În această perioadă se lucrează şi la unităţile de învăţământ din trei sate ale comunei Bâlteni. Autorităţile locale speră să termine lucrările până la venirea sezonului rece. „În acest moment se lucrează la şcolile de la Moi, Vlăduleni şi Cocoreni. La toate aceste unităţi de învăţământ scoatem parchetul vechi, turnăm şapă şi punem un parchet nou. La şcoala de la Moi facem şi grupuri sanitare. De asemenea, am vrea să realizăm un mini-teren de sport la Vlăduleni şi Cocoreni. Am finalizat terenul de sport de la şcoala Peşteana 1. La majoritatea unităţilor de învăţământ am înlocuit acoperişul“, a mai spus Gheorghe Păsărin.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: