Disponibilizări în planul de reorganizare de la Confecţia Târgu Jiu

Zeci de angajați de la Confecția SA Târgu Jiu riscă să rămână fără un loc de muncă anul viitor, conform planului de reorganizare al societății depus la instanță de conducerea fabricii. Deși directorul Constantin Racoceanu a susținut că nu se vor face disponibilizări, acum s-a răzgândit și în condițiile în care un atelier va fi desființat, în mod sigur vor fi angajați care vor fi trimiși acasă. Conform informațiilor pe care le au liderii de sindicat de la Confecția, vizați sunt angajații care fac lucru de mână, dar și care lucrează la mașini și care pentru conducerea fabricii de confecții ar fi neperformanţi.

Directorul fabricii de confecții declara la începutul acestei săptămâni că a fost întocmit planul de reorganizare al societății și nu au fost prevăzute disponibilizări, lucru total neadevărat. Deși numărul mare de comenzi este onorat cu greu de angajați, conducerea societății aflată în insolvență se va lipsi de angajații care fac lucru de mână și care sunt considerați neperformanți. Sindicatele au aflat ieri despre acest lucru și acum cer ca acești salariați fără de care activitatea de la Confecția nu se poate desfășura să dea o probă de lucru cu maiștrii care nu au nici măcar studii în domeniu, și cu atât mai puțin ar putea face munca mașiniștilor sau a lucrătorilor la mână.

„Domnul director Racoceanu a spus că nu va da personal afară conform planului de reorganizare depus la instanță, însă situația nu e tocmai așa. Eu am văzut acest plan în care este specificat faptul că se vor reduce cheltuielile cu salariile, că sunt salariați neperformanți. Care sunt neperformanți? Oamenii care muncesc la mână, fără de care nu se poate. Nu se vor face reduceri salariale, se vor face disponibilizări din rândul salariaților, a oamenilor care produc. Zice că are comenzi și nu le poate onora, iar în planul de reorganizare zice că are oameni neperformanți pe care-i dă afară. Eu îi cer ca un maistru din cei 12 de la fabrica de confecții, la 187 de salariați, să dea o probă de lucru cu un angajat neperformant de care vorbește domnul director. Vă spun 100% că nu va ține pasul cu el”, a spus liderul de sindicat Cristina Sârbu.

Sindicatele au planul lor de reorganizare

Văzând planul de reorganizare propus de conducerea fabricii de confecții, sindicatele au făcut un alt plan de reorganizare, în care nu este prevăzută concedierea angajaților productivi, plan care de asemenea va fi depus la instanță. „Este nevoie de oameni de mână, pentru că sunt prevăzute aceste faze în procesul tehnologic. Dacă nu sunt normați, nu sunt plătiți bine, asta nu e vina oamenilor, dar nu trebuie să-i dea afară. Un inginer trebuie să vină cu soluții, să ne ajute, lucru care nu se întâmplă.  Este vorba de toți oamenii de mână de care zic că nu și-au realizat salariul și nu e nevoie de ei.  Să dea probă cu maiștri care nu au nici școală în domeniu.  Fără oameni de mână nu se poate. Noi, sindicatul, o să depunem la instanță un plan de reorganizare total diferit de cel al conducerii, în care nu se vor face reduceri de personal, iar magistrații decid care este cea mai bună soluție”, a spus Cristina Sârbu.

Racoceanu evită răspunsul

Contactat telefonic, directorul de la Confecția nu a putut da prea multe explicații pe acest subiect, însă a declarat că până la sfârșitul acestui an niciun angajat nu va fi trimis acasă. „Nu știu exact dacă se vor face disponibilizări. În mod sigur anul acesta nu se va face nimic în acest sens. Nu știu ce să zic. Poate în momentul în care va dispărea un atelier, dar vedem atunci care este situația”, a spus directorul Racoceanu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: