Disponibilizări la Serviciul de Gospodărire a Apelor

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga, a anunţat ieri o serie de concedieri de care nu va scăpa nici județul Gorj. Ministrul a anunțat într-o conferință de presă că un număr de 384 de angajați ai Administrației Naționale. „Apele Române” vor fi disponibilizați în această toamnă. La nivelul județului Gorj este vorba de 6 angajați ai Serviciului de Gospodărire a Apelor.

Ultimele disponibilizări care s-au făcut la nivelul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj au avut loc anul trecut. Pentru această toamnă, ministrul Lucia Varga a anunțat un nou val de concedieri și de această dată personalul de la SGA Gorj va fi redus cu șase angajați.

Conducerea instituției caută în acest moment soluții pentru ca aceste persoane să nu rămână fără un loc de muncă. „De la noi ar trebui să fie disponibilizate șase persoane. Eu mă tot gândesc la o soluție, ca nu cumva acești oameni să rămână fără un loc de muncă. Am decis să scoatem la licitație serviciul de pază, iar firma care va câștiga licitația să preia angajații care vor fi disponibilizați de la SGA și care pot să facă în continuare serviciu de pază la instituția noastră. Sper să găsim o firmă care să accepte acest lucru. La noi ultimele disponibilizări s-au făcut anul trecut”, a spus Theodor Popescu, director SGA Gorj.

Ministrul Lucia Varga a mai anunţat joi că a cerut conducerii ANAR să prezinte, în maxim o săptămână, criterii clare în baza cărora să se facă reducerea de personal. Ea a mai cerut ca cei disponibilizaţi să nu facă parte din personalul productiv, ci să fie cei „certaţi cu legea”, care nu respectă procedurile interne şi care nu sunt productivi. Lucia Varga a mai spus că „Apele Române” trebuie să identifice surse noi de creştere a veniturilor şi să reducă cheltuielile neproductive, însă acest lucru nu este o problemă pentru SGA Gorj care înregistrează venituri.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: