Medinţu: Am schimbat strategia de vânzare a energiei

După mai bine de şase luni, conducerea CE Oltenia a cedat şi a schimbat strategia de vânzare a energiei, în sensul că face ce au făcut şi cei dinaintea lor, care au reuşit să obţină contracte bilaterale.

CE Oltenia a scos pe OPCOM pachete de energie la preţul de 175 şi 184-185 de lei. Nu a vândut niciunul cu 175 de lei, dar a vândut două cu 184 de lei. Pe 26 iulie va fi o nouă licitaţie, tot cu 184 de lei. „Noi am scos nişte pachete cu 175 de lei pe o lună de zile, dar problema e că nu s-a găsit cumpărător. În schimb am vândut două pachete până la sfârşitul anului, la preţul de 184, unul de 20 unul de 50 de MWh“, a declarat Medinţu. Acesta spune că nu a scăzut costul pe MWh, dar s-a hotărât să scadă preţul pentru a intra în piaţă. În plus, spune Medinţu, în final, preţul va trece de 200 de lei, calculând şi serviciile de sistem. „Nu a scăzut costul, am schimbat puţin strategia. Vindem mai ieftin pentru că în final preţul pe MW va fi tot de 200 şi ceva de lei“, a explicat directorul de la Energie.

Acum, spune Medinţu, sunt în funcţiune şase blocuri, cu circa 1500 de MW putere medie orară.„Ştiam că o să vină şi rândul nostru, de fapt de câteva zile se vede că partea de hidro a cam terminat resursa pe firul apei“, spune Aurel Medinţu.

Până acum, conducerea CEO a încercat să încheie contracte decât în condiţii de eficienţă, adică cu peste 190 de lei, atât cât este preţul reglementat pe megawatt.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: