Disponibilizări şi reduceri salariale la Prefectura Gorj

Un număr de 17 salariaţi ai Prefecturii Gorj vor rămâne fără loc de muncă începând cu data de 1 iulie. Dintre aceştia, 8 persoane sunt angajate în cadrul Instituţiei Prefectului, 4 salariaţi de la Serviciul de Paşapoarte şi încă 4 angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto. Pe lista neagră se află şi unul dintre subprefecţii de Gorj.

 “În momentul de faţă, avem 54 de angajaţi la Prefectură, 14 angajaţi la Serviciul de Paşapoarte şi 17 angajaţi la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto. Conform deciziei Guvernului vor fi restructurate 9 posturi din Prefectură şi câte 4 posturi de la fiecare dintre cele două servicii comunitare”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj. În selectarea persoanelor ce vor fi disponibilizate vor fi avute în vedere mai multe criterii: calificativul din anul trecut, sancţiunile aplicate salariaţilor, iar în cazul în care doi dintre soţi lucrează în acelaşi compartiment va pleca cel cu salariu mai mic. De asemenea, nu-şi vor părăsi locul de muncă persoanele care sunt unici întreţinători de familie. “La nivelul Instituţiei Prefectului au fost sancţionate cu mustrare 2-3 persoane. În ceea ce priveşte calificativul, toţi salariaţii au primit calificative bune, însă vor fi departajaţi prin punctaj”, a precizat prefectul judeţului.

Un subprefect pe lista neagră

Totodată, Andrei a confirmat că va rămâne fără unul dintre subprefecţi, însă numele acestuia va fi comunicat de la nivel central. Pe lângă reducerile de personal, la nivelul Instituţiei Prefectului vor avea loc şi reduceri salariale de 25%, începând tot cu luna viitoare. “În momentul de faţă avem un fond de salarii de 4519 mii lei/an, urmând ca după disponibilizări fondul de salarii să se reducă la 3388 mii lei/an”, a declarat Liviu Andrei. Reducerile anunţate din luna iulie vor afecta şi cheltuielile salariale, cel mai mult urmând a fi redus consumul de combustibil. Dacă până acum angajaţii Instituţiei Prefectului foloseau aproximativ 350 litri de motorină/lună, de luna viitoare vor fi nevoiţi să nu depăşească mai mult de 175 litri de motorină/lunar. “Vom reduce deplasările, iar o parte dintre ele le vom efectua pe banii noştri. Eu, personal, pot scoate din buzunar circa 2-3 milioane de lei vechi/lună pentru deplasări”, a declarat Andrei.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: