Contestaţiile la înfiinţarea Electra amână naşterea companiei

Contestaţiile depuse la Registrul Comerţului împing termenul de înfiinţare a acesteia până după 1 iulie, totul depinzând acum de rapiditatea cu care justiţia dă verdictul final.

Membrii adunărilor generale ale acţionarilor de la societăţile componente în noua structură au fost convocaţi ieri la Bucureşti, iar ceea ce trebuia să fie o ultimă şedinţă, „de adio”, s-a transformat într-una de analiză cu privire la contestaţiile depuse la Registrul Comerţului. Contestaţiile respective blochează procesul de înfiinţare a noii companii, teoretic ieri trebuind ca să fie numiţi şefii sucursalelor Electra, patru dintre acestea urmând să îşi aibă sediul în Gorj. În acest context, declaraţiile optimiste au luat locul celor mai puţin vesele, nimeni neştiind exact cu cât va fi amânat procesul de înfiinţare a noii companii. Ionel Manţog este membru în adunarea generală a acţionarilor de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi spune că de termenele ce vor fi stabilite de instanţele de judecată depinde data la care Electra va deveni efectiv o companie reală pe piaţă.

„Procesul de înfiinţare a noii companii se va întârzia şi va fi depăşită data de 1 iulie. Un termen nou ce se poate angaja pentru viitor depinde de cât de repede se vor mişca cei din justiţie şi de cât de multe contestaţii vor fi înaintate spre judecată. Este însă foarte interesant de văzut cine contestă şi e de analizat dacă există un interes serios în acest demers sau sunt doar contestaţii formale, pentru a întârzia fuziunea. Se poate pune întrebarea, evident, cine este în spatele acestor interese- Eu cred că începe să se vadă că acest proces de organizare deranjează foarte multe interese, dar am convingerea că şi dacă se încearcă întârzierea, procesul e necesar pentru energetica românească şi mineritul din Oltenia”, spune Ionel Manţog.

         

Şedinţe AGA amânate

Adunările generale ale acţionarilor nu s-au mai finalizat ieri aşa cum anticipau anterior participanţii, procesul de fuziune fiind stopat pentru moment. Asta înseamnă că membrii AGA vor mai fi chemaţi vara aceasta la cel puţin o şedinţă, directorul general al SNLO, Daniel Burlan, declarând că ieri doar s-a adus la cunoştinţa acestora existenţa contestaţiilor depuse la Registrul Comerţului. „Membrii AGA au luat la cunoştinţă existenţa contestaţiilor depuse la înfiinţarea Electra. Aceste contestaţii întârzie procesul de înfiinţare a noii companii. Fiecare contestaţie va fi judecată în justiţie şi acolo se va vedea, cred eu, că opoziţia celor care le-au depus este una nemotivată şi nefondată. Oricine poate depune la Registrul Comerţului o contestaţie, iar aceasta se judecă la Tribunalul pe a cărui rază există Registrul Comerţului la care s-a depus acea contestaţie. În cazul nostru, procesele vor avea loc la Bucureşti. Acum procesul de înfiinţare a Electra depinde doar de cât de operativi sunt cei de la instanţe. Se poate invoca urgenţa în judecarea acestor cauze, dar rămâne să vedem în perioada următoare ce se întâmplă”, menţionează şeful SNLO.

         

Creţan, unul dintre contestatari

Federaţia Naţională a Muncii, condusă de Constantin Creţan, este una dintre structurile sindicale care s-a opus înfiinţării Electra. FNM s-a implicat în ultimele luni în acţiunile de protest ale PSD, Creţan fiind oricum un adversar al demersurilor care nu aparţin acestui partid. Alături de el sindicaliştii din hidro s-au opus înfiinţării noii companii, Creţan fiind convins că nici în doi ani Electra nu va exista pe piaţă. „O să vină vacanţa judecătorească, termenele se dau rar, procesul începe la Tribunal, iar până se dă o sentinţă definitivă şi irevocabilă este cale lungă. Eu cred că în doi ani se va ajunge la o finalitate”, punctează sindicalistul care a făcut închisoare pentru implicarea sa în mineriadele din 1999. Acum mineriadele nu se mai duc în stradă, ci prin instanţe, cu pixul şi hârtia, forţa cuvintelor fiind mai distrugătoare decât orice bâtă rotită pe deasupra capetelor jandarmilor.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: